Vina mladostnih in sodobnih okusov

NOVA BLAGOVNA ZNAMKA KLET BISTRICA

Vinski kleti Bistrica predstavili novo blagovno znamko Klet Bistrica, kjer so zastopana vina Rumeni muškat, Chardonnay, Sivi pinot, Rose, Beli in Rdeči gral.

Vina so suha do polsuha, namenjena so kombiniranju vina s hrano v gostinskih lokalih in širokemu krogu ljubiteljev vin, ki jih bodo lahko kupili v trgovinskih centrih po vsej Sloveniji.

ťNova blagovna znamka Klet Bistrica združuje vina mladostnih in sodobnih okusov. Tradicionalno oplemenitena predelava zrelega grozdja, mošta in vina je uspešno izrazila moč sonca, zemlje in neba. Zaradi načina pridelave, nege in zorenja v velikih hrastovih sodih so poleg sortno značilne cvetice in arome izražene intenzivne barve vina, ki zažarijo v prozorni steklenici. Zato pravimo, da so vina kot mavrica,Ť pojasnjuje vodja prodaje v Kleti Bistrica, Matjaž Libnik.

Kapaciteta kleti je 1.200.000 litrov vina, v obokani kleti pa je v velikih hrastovih sodih, ki so polepšani z rezbarijami, prostora za 240.000 litrov vina. Posebnost kleti je v pridelavi vina, saj vsa vrhunska vina pridelujejo izključno v velikih hrastovih sodih v katerih tudi kakovostna vina odležijo vsaj tri mesece. To pa daje vinu značilen in kompleksen karakter. ťV lasti imamo 54 hektarjev vinogradov, grozdje iz njih pa predstavlja osnovo za vrhunska vina in vina posebne kakovosti. Grozdje in vina so pridelana na naravi prijazen način, kjer se dopolnjujeta klasična, tradicionalna pridelava in sveža znanja zorenja vina. Od septembra lani, ko smo prevzeli vodenje kleti Bistrica smo poplačali vse dolgove predhodnikov, povečali prodajo za več kot polovico, zagotovili tekoče pozitivno poslovanje in začrtali razvoj podjetja v prihodnosti,Ť pa je povedala direktorica kleti Bistrica, Darja Bovha, ki je tudi enologinja. V Kleti Bistrica imajo odslej dve blagovni znamki – zgoraj omenjeno znamko Klet Bistrica in blagovno znamko Mašno vino. Slednje podobno kot vina znamke Klet Bistrica, temelji na naravni prijazni pridelavi grozdja, sodobni negi mošta in zorenju v velikih hrastovih sodih s stoletno tradicijo. Pri teh vinih prevladuje polnost in odličnost z elegantno vgrajenim ostankom sladkorja v izrazito sortno aromatičnost. Med Mašnimi vini je posebnost Vinum cardinalium ali Kardinalsko vino, ki je bilo napolnjeno ob prvi obletnici dr. Franca Rodeta za Kardinala. Del izkupička od prodaje pa je namenjen pomoči misionarju, Petru Opeki, ki na Madagaskarju gradi Slovensko vas za brezdomce.