10. slovenski festival vin še danes in jutri v Ljubljani

Petek, 23. november 2007, Program dogajanja na 10. SFV:11:00- 12:30
Vino v starih slovenskih jedeh, predstavitev knjige in novinarska konferenca
Združenje slovenskega reda vitezov vina in Kmečki glas
Restavracija Ljubljana,

Hotel Slon

13:30-15:00
Primerjava terroirja vrhunskih avstrijskih vin in slovenskih vin
Andreas Wickhoff, Avstrija
Vinoteka Enoteka

15:00- 16:30
Sir-samo za v sendvič?

Slovenski siri v kuhinji
Združenje malih sirarjev, Ptuj
Istrska restavracija,

Hotel Slon

15:30- 17:00
Inovativne tehnologije predelave belih in rdečih vin
Dr. Klemen Lisjak, Revija VIno
Vinoteka Enoteka

16:30-17:30
Vina Italije (izsek iz tridnevnega seminarja WSET)
Robert Gorjak, Vinska šola Belvin
Istrska restavracija,

Hotel Slon

17:30- 18:30
Macerirana vina
Jože Rozman, Revija Vino
Istrska restavracija,

Hotel Slon

17:00- 18:30
Modri pinot za modre pivce, Prerez Modrih Pinotov kleti Tilia, Vipavska dolina

Matjaž Lemut, Tilia
Vinoteka Enoteka

18:30- 20:00
Predstavitev društva in pomen sommelierstva

sledi

Hladne predjedi in mlada vina
Davorin Škarabot, podpredsednik društva Sommelier in podpredsednik Didaktične komisije pri Svetovni organizaciji Sommelierjev

ter

Aleš Škrlj, Sebastijan Pintar, Društvo Sommelier Slovenije
Istrska restavracija,

Hotel Slon

19:00-20:00
NAŠA VINA – Naša zgodoVINA" (tradicionalna in avtohtona vina, stare sorte vina)
dr. Franc Čuš, Kmetijski Institut Slovenije in doc.dr. Mojmir Wondra, Biotehnična Fakulteta Ljubljana
Vinoteka Enoteka

20:00-21:00
Vinski vodič Slovenija 2008
Robert Gorjak, Belvin vinska šola
Vinoteka Enoteka

20:00-21:00
10 različnih vin Brunello di Montalcino
Pablo Harri, enolog kleti COL D´ORCIA
Istrska restavracija,

Hotel Slon

21:00
Večerja z vipavskimi vini in vipavskimi jedmi

DOPLAČILO!
Vipavski vinarji in Hotel Slon
Restavracija & launge,

Hotel Slon