Petek, 23. november 2007, Program dogajanja na 10. SFV:11:00- 12:30
Vino v starih slovenskih jedeh, predstavitev knjige in novinarska konferenca
Zdruenje slovenskega reda vitezov vina in Kmečki glas
Restavracija Ljubljana,
Hotel Slon
13:30-15:00
Primerjava terroirja vrhunskih avstrijskih vin in slovenskih vin
Andreas Wickhoff, Avstrija
Vinoteka Enoteka
15:00- 16:30
Sir-samo za v sendvič?
Slovenski siri v kuhinji
Zdruenje malih sirarjev, Ptuj
Istrska restavracija,
Hotel Slon
15:30- 17:00
Inovativne tehnologije predelave belih in rdečih vin
Dr. Klemen Lisjak, Revija VIno
Vinoteka Enoteka
16:30-17:30
Vina Italije (izsek iz tridnevnega seminarja WSET)
Robert Gorjak, Vinska ola Belvin
Istrska restavracija,
Hotel Slon
17:30- 18:30
Macerirana vina
Joe Rozman, Revija Vino
Istrska restavracija,
Hotel Slon
17:00- 18:30
Modri pinot za modre pivce, Prerez Modrih Pinotov kleti Tilia, Vipavska dolina
Matja Lemut, Tilia
Vinoteka Enoteka
18:30- 20:00
Predstavitev drutva in pomen sommelierstva
sledi
Hladne predjedi in mlada vina
Davorin karabot, podpredsednik drutva Sommelier in podpredsednik Didaktične komisije pri Svetovni organizaciji Sommelierjev
ter
Ale krlj, Sebastijan Pintar, Drutvo Sommelier Slovenije
Istrska restavracija,
Hotel Slon
19:00-20:00
NAA VINA – Naa zgodoVINA" (tradicionalna in avtohtona vina, stare sorte vina)
dr. Franc Ču, Kmetijski Institut Slovenije in doc.dr. Mojmir Wondra, Biotehnična Fakulteta Ljubljana
Vinoteka Enoteka
20:00-21:00
Vinski vodič Slovenija 2008
Robert Gorjak, Belvin vinska ola
Vinoteka Enoteka
20:00-21:00
10 različnih vin Brunello di Montalcino
Pablo Harri, enolog kleti COL D´ORCIA
Istrska restavracija,
Hotel Slon
21:00
Večerja z vipavskimi vini in vipavskimi jedmi
DOPLAČILO!
Vipavski vinarji in Hotel Slon
Restavracija & launge,
Hotel Slon