Bliža se 17. Miklavževa trgatev

SVETI MIKLAVŽ BO LETOS TRGAL V ČREŠNJEVCIH
Medtem ko so že septembra in oktobra končali z normalno, ter novembra s pozno in predikatno trgatvijo, ko so natrgali in odkupili velike količine grozdja ter napolnili okoli 2,5 milijona litrov izjemno kakovostne vinske kapljice, bodo v podjetju Radgonske gorice d.d. v četrtek (6.12.) imeli še predzadnje dejanje v svojih vinogradih.
V navzočnosti številnih gostov, prijateljev in poslovnih partnerjev, bodo namreč na svečan način opravili tradicionalno 17. Miklavževo trgatev, ki bo, kot vse kaže, potekala v kar zimski idili, kajti čeprav snega ni, je tukaj mraz, ki se v radgonsko kapelskih goricah vsaj ponoči in zjutraj spušča tudi do minus pet. Kljub temu tokratna Miklavževa trgatev tako in tako ne bo "ledena", kajti za ledeno vino bi morala temperatura zraka biti kar nekaj dni pod minus pet. Kljub temu pa bo vse skupaj zanesljivo minilo v dobrem in veselem vzdušju. Tudi letos, ko je zaradi velike vročine in suše bilo potrebno grozdje bistveno hitreje potrgati kot prejšnja leta, so namreč v svojem vinogradu (prvič) v Črešnjevcih, namesto Janževega Vrha, pustili nekaj grozdja na trsih, ki so ga s posebnimi mrežami zaščitili od ptičev in srn.

Omenjena trgatev, ob kateri bo potekalo tudi posebno družabno srečanje s pogostitvijo prijateljev in poslovnih partnerjev (letos prvič v Janževem hramu na Janževem Vrhu), bo samo ena iz serije posebnih, ki jih v zadnjem času pripravljajo in so že uveljavljene na območju Radgonsko – kapelskih goric. Tukaj kaže omeniti Martinovo, Matevževo, ledeno trgatev pri nekaterih vinogradnikih, Lucijino trgatev pri Kupljenu, Božično trgatev, Štefanovo nočno trgatev, Silvestrovo trgatev, Svečnično trgatev v podjetju Radgonske gorice, pa še nekatere ledene in podobne trgatve, ki samo dopolnjujejo asortiman visoko kakovostnih vin s tega območja.
(ob)