Gastronomski utrinki slovenskih regij

Dijaki SŠGT Radenci so ob pomoči strokovnih učiteljev pripravili kulinarično predstavo: Gastronomski utrinki slovenskih regij.SŠGT Radenci gostili politično elito – Pomurske župane.

V torek, 4. decembra je bil na SŠG v Radencih posvet pomurskih županov na temo "Vodooskrba Pomurja", ki se ga je poleg, skoraj vseh 27. pomurskih županov, udeležile tudi sekretarka MOP ga Podlipnik, ter poslanec v državnem zboru g, Jože Horvat. Zbor je skicala RRA Mura iz Murske Sobote, v sodelovanju z vodstvom in strokovnimi učitelji SŠGT Radenci.
Po končanem uradnem delo, so dijaki z mentorji, pripravili za goste pravo "kulinarično predstavo" z naslovom " Gastronomski utrinki slovenskih regij".

Pri obroku s štirimi hodi so postregli z izbranimi vini iz vseh slovenskih vinorodnih dežel, vina so bila profesionalno predstavljena, prikazali so tudi dekantiranje. Dijake so pri svojem delu vodili strokovni učitelji KUH Zdenka TOMPA, Zdenka MESARIČ, in v strežbi z animacijo Niko BRUS in Peter PERTOCI. Župani so bili nad prikazanim izjemno presenečeni in zadovoljni!

Prav gotovo je bil to lep promocijski dogodek in vodstvo šole je že dobilo ponudbe za izpeljavo gostinskih storitev za posamezne občine!

FOTOGRAFIJE IZ DOGODKA SO NA OGLED V FOTOGALERIJI S KLIKOM TUKAJ :::>>>