Klet Bistrica zbrala 4.000 Eurov za Slovensko vas na Madagaskarju

Simbolična predaja sredstev zbranih s prodajo Kardinalskega vina.
14. decembra 2007 sta direktorica in vodja prodaje Kleti Bistrica slovenskemu misionarju na Madagaskarju, Petru Opeki, simbolično predala sredstva zbrana s prodajo Kardinalskega vina.
Ob srečanju predstavnikov novih članov Evropske unije, pristojnih za razvojno sodelovanje, sta se v Bohinju z misionarjem Petrom Opeko sestala direktorica Kleti Bistrica, ga. Darja Bovha in vodja prodaje, g. Matjaž Libnik. Na novinarski konferenci, ki so jo organizirali ob srečanju, sta mu simbolično predala steklenico Kardinalskega vina, s prodajo katerega so zbirali denar za pomoč misionarju pri gradnji Slovenske vasi na Madagaskarju. ťPetro Opeka sva seznanila z zgodbo, ki spremlja Kardinalsko vino. To vino je bilo namreč pridelano in polnjeno ob prvi obletnici imenovanja dr. Franca Rodeta za kardinala.

Akcija, v kateri zbiramo sredstva za pomoč ljudem na Madagaskarju, se bo zaključila na dan, ko bomo prodali vse steklenice Kardinalskega vina. Zaenkrat smo na ta način zbrali 4000 evrov, po zaključku te akcije, pa bo številka še višja,Ť je o humanitarni akciji Kleti Bistrica povedala njena direktorica, Darja Bovha. Matjaž Libnik, vodja prodaje v Kleti Bistrica dodaja: ťZbrani denar bo prejel kardinal dr. Franc Rode, ki ga je Peter Opeka izbral za prejemnika donacije, in sicer na blagoslovu Mašnih vin letnika 2007, ki bo v Kleti Bistrica konec tega meseca.Ť

Predstavnika Kleti Bistrica sta Petra Opeko povabila, da ob naslednjem obisku domovine Klet tudi obišče in si jo ogleda. Peter Opeka je povabilo prijazno sprejel.