Pullus party – zabava z okusom

Ptujska klet, članica Skupine Perutnina Ptuj, je v soboto v restavraciji Rožmarin v Mariboru pripravila prvi Pullus Party – zabavo z okusom. Degustacije se je udeležil cvet štajerskega, podravskega in pomurskega življenja, ki se je na lastne oči prepričal, zakaj vina Pullus tako uspešno osvajajo Slovenijo.
ťVino je poezija, moč, nekaj izmed najboljšega, kar pride iz zemlje,Ť je v pozdravnem nagovoru zbranim poudaril gostitelj dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, o uspešnosti sinergije okusov med vinom in hrano pa je spregovoril tudi Andrej Sajko, direktor Ptujske kleti. Kasneje je Bojan Kobal, glavni enolog Ptujske kleti, približno 250 gostom predstavil šest vin Pullus.

V mariborski restavraciji Rožmarin je Ptujska klet, članica Skupine Perutnina Ptuj, organizirala prvi Pullus Party – zabavo z okusom, prvo v vrsti promocijskih dogodkov v podporo novi vinski blagovni znamki Pullus. Ob tej priložnosti so na degustacijo povabili svoje poslovne partnerje, predstavnike štajerskega javnega življenja in druge goste ter jim predstavili šopek šestih vin. Ob strokovni podpori enologa iz Ptujske kleti so tako lahko temeljito spoznali šest različnih Pullusov: extra suho belo penino letnik 2005, sveži beli sauvignon 2007, zorjeni beli enkratni sivi pinot 2006, fermentiran v hrastovih sodčkih (posebna omejena polnitev), belo zvrst Cuveé izbor 7 sodov letnik 2005, beli sladki rumeni muškat 2007 in rdečo modro frankinjo letnik 2005, zorjeno 20 mesecev v sodu.

ťSinergija okusov je tisto, na kar smo stavili v Skupini Pertunina Ptuj,Ť je zbranim v pozdravnem nagovoru pred degustacijo razložil dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, in dodal, da so z inavguracijo blagovne znamke Pullus lansko jesen tudi navzven združili 800-letno tradicijo donegovanja vin na Ptujskem s stoletno prehrambno izkušnjo Perutnine Ptuj. ťRezultat je zmagovita kombinacija okusov, s katerimi bomo zagotovo osvojili srca uporabnikov,Ť je še povedal. Tudi Andrej Sajko, direktor Ptujske kleti, je v svojem gostiteljskem nagovoru zbranim poudaril pomen koncepta okusa. ťVino moramo demistificirati in ga začeti tudi v širši javnosti jemati kot hrano, kar tudi je,Ť je energično poudaril.

Pozdravu obeh gostiteljev je sledila podrobnejša predstavitev šestih Pullusov (vina Pullus so bila prodajna uspešnica meseca decembra), ki jo je zbranim predstavil Bojan Kobal. O vinorodnih legah, stopnji zrelosti grozdja, barvi, drožeh, botrifikaciji, cvetici in zatonu je govoril tako energično, da je hkrati z njim v vinih in okusu uživala celotna zbrana druščina, več kot 200 ljudi.