Kuharji uspešni v Stuttgartu

Slovenska kuharska ekipa srebrna na mednarodnem tekmovanju „Intergasta 2008“.DANILO KOZAR Z DVEMA ZLATIMA MEDALJAMA IZ STUTTGARTA
Najbolj eminentni slovenski kuharji, člani slovenske nacionalne kuharske ekipe, so na mednarodnem tekmovanju Intergastra 2008 v nemškem Stuttgartu, ki je poteklo minuli teden, osvojili ekipno srebrno medaljo. Danilo Kozar iz Term 3000 (Moravske Toplice) pa je kot samostojni tekmovalec dobitnik dveh zlatih medalj. Slovenska nacionalna kuharska ekipa bo letos v jeseni tekmovala tudi na svetovni kuharski olimpijadi v nemškem Erfurtu. Na omenjenem uglednem mednarodnem kulinaričnem tekmovanju v Stuttgartu so sicer v različnih kategorijah tekmovale številne nacionalne in regionalne ekipe z vsega sveta, tekmovali pa so tudi samostojni tekmovalci. Iz družb dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava sta člana slovenske nacionalne ekipe, ki je za razstavo kulinaričnih izdelkov in za kuhanje glavne jedi prejela srebrno medaljo, tudi Igor Jagodic, vodja kuhinje v Grand Hotelu Toplice (Bled) in Danilo Kozar, vodja kuhinje v Hotelu Livada Prestige. Slednji je tekmoval kot samostojni tekmovalec v dveh kategorijah. Predstavil se je z vegetarijansko ploščo in menijem s tremi hodi ter v kulinarični artistiki z izdelkom iz slanega testa. Za oboje je prejel najvišji priznanji.

„V skladu s sodobnimi turističnimi trendi so v Panonskih termah, ki združujejo pet termalnih središč v severovzhodni Sloveniji in delujejo v okviru dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava, razvili ključne turistične produkte, na katerih so zasnovali svoj razvoj: wellness, sprostitveni in zdraviliški programi, golf, poslovna srečanja in kongresi, kampiranje, šport in rekreacija ter vrhunska kulinarika. Pri tem pa načrtno gradijo na naravnih danostih termalne vode, bogati tradiciji in raznolikosti zgodb destinacij, na katerih delujejo ter strokovno usposobljenem kadru.

V Panonskih termah stalno nadgrajujejo svoja prizadevanja za dvig strokovne ravni zaposlenih z izobraževanji in s spodbujanjem sodelovanja na strokovnih tekmovanjih, kjer redno dosegajo najvišja odličja. Tako so se turistični delavci Panonskih term odlično odrezali tudi na lanskem 54. Gostinsko-turističnem zboru. Skupno so prejeli kar trinajst zlatih, petnajst srebrnih in štirinajst bronastih medalj, s čimer dokazujejo, da so kulinarične mojstrovine gostinskih in turističnih delavcev, zaposlenih v Termah 3000, Termah Radenci, Termah Ptuj, Termah Lendava in Termah Banovci na vrhunski ravni. Član slovenske nacionalne kuharske ekipe Danilo Kozar, zaposlen v družbi Terme 3000, d.d., pa je na minulem gostinsko-turističnem zboru prejel najvišje priznanje, to je trak kakovosti, ki ga je oplemenitil z diamantno značko za kakovost. Ob 125. obletnici delovanja zdraviliškega turizma je tudi družba Terme Radenci, d.o.o., prejela posebno priznanje Gostinsko-turistične zbornice za kakovost in uspešnost. S priznanjem kakovosti in uspešnosti sta bili nagrajeni tudi Nada Vidonja, gospodinja hotela v družbi Terme 3000, d.d., za prispevek h kakovosti zdraviliške turistične ponudbe in Ana Dick, vodja strežbe v restavraciji v družbi Terme 3000, d.d., za prispevek h kakovosti zdraviliškega gostinstva. Terme 3000 v Moravskih Toplicah pa so gostitelj letošnjega jubilejnega 55. Gostinsko-turističnega zbora“, je povedala Barbara Stopinšek, predstavnica za odnose z javnostmi v Panonskih termah.

Fotografiji sta na ogled s klikom tukaj :::>>>

(ob)