Slovenska kuharska ekipa srebrna na mednarodnem tekmovanju Intergasta 2008.DANILO KOZAR Z DVEMA ZLATIMA MEDALJAMA IZ STUTTGARTA
Najbolj eminentni slovenski kuharji, člani slovenske nacionalne kuharske ekipe, so na mednarodnem tekmovanju Intergastra 2008 v nemkem Stuttgartu, ki je poteklo minuli teden, osvojili ekipno srebrno medaljo. Danilo Kozar iz Term 3000 (Moravske Toplice) pa je kot samostojni tekmovalec dobitnik dveh zlatih medalj. Slovenska nacionalna kuharska ekipa bo letos v jeseni tekmovala tudi na svetovni kuharski olimpijadi v nemkem Erfurtu. Na omenjenem uglednem mednarodnem kulinaričnem tekmovanju v Stuttgartu so sicer v različnih kategorijah tekmovale tevilne nacionalne in regionalne ekipe z vsega sveta, tekmovali pa so tudi samostojni tekmovalci. Iz drub dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava sta člana slovenske nacionalne ekipe, ki je za razstavo kulinaričnih izdelkov in za kuhanje glavne jedi prejela srebrno medaljo, tudi Igor Jagodic, vodja kuhinje v Grand Hotelu Toplice (Bled) in Danilo Kozar, vodja kuhinje v Hotelu Livada Prestige. Slednji je tekmoval kot samostojni tekmovalec v dveh kategorijah. Predstavil se je z vegetarijansko pločo in menijem s tremi hodi ter v kulinarični artistiki z izdelkom iz slanega testa. Za oboje je prejel najviji priznanji.
V skladu s sodobnimi turističnimi trendi so v Panonskih termah, ki zdruujejo pet termalnih sredič v severovzhodni Sloveniji in delujejo v okviru dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava, razvili ključne turistične produkte, na katerih so zasnovali svoj razvoj: wellness, sprostitveni in zdraviliki programi, golf, poslovna srečanja in kongresi, kampiranje, port in rekreacija ter vrhunska kulinarika. Pri tem pa načrtno gradijo na naravnih danostih termalne vode, bogati tradiciji in raznolikosti zgodb destinacij, na katerih delujejo ter strokovno usposobljenem kadru.
V Panonskih termah stalno nadgrajujejo svoja prizadevanja za dvig strokovne ravni zaposlenih z izobraevanji in s spodbujanjem sodelovanja na strokovnih tekmovanjih, kjer redno dosegajo najvija odličja. Tako so se turistični delavci Panonskih term odlično odrezali tudi na lanskem 54. Gostinsko-turističnem zboru. Skupno so prejeli kar trinajst zlatih, petnajst srebrnih in tirinajst bronastih medalj, s čimer dokazujejo, da so kulinarične mojstrovine gostinskih in turističnih delavcev, zaposlenih v Termah 3000, Termah Radenci, Termah Ptuj, Termah Lendava in Termah Banovci na vrhunski ravni. Član slovenske nacionalne kuharske ekipe Danilo Kozar, zaposlen v drubi Terme 3000, d.d., pa je na minulem gostinsko-turističnem zboru prejel najvije priznanje, to je trak kakovosti, ki ga je oplemenitil z diamantno značko za kakovost. Ob 125. obletnici delovanja zdravilikega turizma je tudi druba Terme Radenci, d.o.o., prejela posebno priznanje Gostinsko-turistične zbornice za kakovost in uspenost. S priznanjem kakovosti in uspenosti sta bili nagrajeni tudi Nada Vidonja, gospodinja hotela v drubi Terme 3000, d.d., za prispevek h kakovosti zdravilike turistične ponudbe in Ana Dick, vodja strebe v restavraciji v drubi Terme 3000, d.d., za prispevek h kakovosti zdravilikega gostinstva. Terme 3000 v Moravskih Toplicah pa so gostitelj letonjega jubilejnega 55. Gostinsko-turističnega zbora, je povedala Barbara Stopinek, predstavnica za odnose z javnostmi v Panonskih termah.
Fotografiji sta na ogled s klikom tukaj :::>>>
(ob)