Zlati grič v Mariboru

Četrtek, 28.2. ob 20.30 – Vinoteka Rožmarin, Vinogradniška zgodba: Zlati Grič
Vinogradništvo Zlati Grič se ukvarja z pridelavo grozdja in vina kot glavno dejavnostjo, ob tem pa v svoji ponudbi nudi še storitve na golf igrišču ter gostinske storitve v Vinotoču.

Svojo osnovno dejavnost opravlja večinoma na ožji lokaciji v Škalcah, idilični krajini zasajeni z vinogradi in starimi zidanicami na grebenih, tik nad mestom Slovenske Konjice, ki ležijo med Konjiško goro in mogočnim Pohorjem.

Grozdje iz katerega donegujejo žlahtna vina, zraste na prvovrstnih vinogradniških legah, na katerih je tradicija pridelave stara že več kot osemsto let. Pridelujejo samo kakovostna in vrhunska vina, zato tehnologija pridelave grozdja temelji na minimalnih obremenitvah trte in na okolju prijazni pridelavi. Trte večinoma rastejo na srednje težki peščeno-glinasti ilovici, kar se odraža v karakterju njihovih vin. K značilnemu tipu vin prispeva tudi krajevna klima, ki ji poleg obilo sončnih dni daje svoj pečat tudi mešanica alpskega in panonskega podnebja, ki se prepletata pod obronki Pohorja in Konjiške gore.

Vabijo vas v četrtek, 28.2.2008 ob 20.30 v vinoteko Rožmarin, na predstavitev njihovih odličnih vin z Rožmarinovo kulinarično spremljavo.

Laški rizling, suho, 2005
Mousse iz piščančjih jetrc z brusnicami

Renski rizling, suho, 2006
Kiš s slanino,sirom in drobnjakom

Rose, Modra Frankinja, suho, 2007
Kuhana govedina z jajčno solato

Cena degustacijskega menija je 14€

Rezervacije sprejemajo na tel. št. 02/234 3180, 031/388-179 ali na elektronskem naslovu rozmarin@rozmarin.si