Delavnica: špargljeve in morske jedi ter ŠPargelj vina

V petek, 25.04.2008 bo na Manžanu pri Kopru enodnevna delavnica sredozemske kuhinje. Tokratno druženje bo posvečeno špargljevim in morskim jedem.
DELAVNICA SREDOZEMSKE KUHINJE

Med vladavino Ludvika XIV. so šparglje poimenovali kraljevska vrtnina, zakaj, boste izvedeli ob pripravi okusnih in sočnih jedi med našim druženjem.

Predavateljica in predsednica ťDruštva za zdravo življenjeŤ, izkušena kuharica na področju sredozemske kuhinje Tatjana Butul, ki izkušnje pridobljene s kuhanjem in izobraževanjem prenaša na svoje učence, bo tokrat predstavila to cenjeno kuhinjo na enodnevnem druženju.

Sredozemska kuhinja je zdrava in polna sončnih okusov. V Sredozemlju smo v prednosti pred celino zaradi bogate izbire sadja, zelenjave in začimb čez celo leto, zato temelji kuhinja na pripravi svežih sestavin. Jedi so zelo preproste, obenem pa zelo bogate. Naučili se bomo pripraviti okusne predjedi, bogate juhe in še boljše glavne jedi, ter sladice. Spoznali bomo zdravju koristne učinke oljčnega olja in zelišč, ki so v tem delu Slovenije veliko bolj aromatična kot drugje. Spoznali bomo tudi priznana vina, ki nas v zdravju dopustno popitih količinah varujejo pred obolenji srca in ožilja.

ENODNEVNI TEČAJ
ORGANIZATOR : DRUŠTVO ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE, Manžan 10 d , 6000 Koper v sodelovanju z Domačijo Butul
TERMIN: 25.04.2007 , PETEK začetek ob 15.30 URI
KRAJ DOGODKA : Domačija Butul Manžan 10 d, v prostorih društva
CENA : 6O € na osebo. Ob plačilu delavnice do 15. aprila 2008 je cena delavnice 50€. V ceno so vključeni vsi stroški delavnice (literatura, živila, pribor, obrok pripravljene hrane in presenečenja….)

Ljubitelji dobre hrane in pijače se nam lahko pridružijo na degustacijski večerji po predhodnem dogovoru in plačilu 25 €.
PRIJAVE : prijavite se lahko na e-naslov: butul@siol.net ; prijava je veljavna s potrdilom o vplačilu kotizacije na TRR Društva za zdravo življenje
30000-0004094794 Volksbank Ljudska banka Koper

INFORMACIJE: Tel : 05 6311777 ali 041 718 219 Butul Tatjana, kjer se lahko pozanimate tudi za prenočišče za vse tiste, ki so iz drugih krajev in bi želeli ta konec tedna ob zanimivem kuhanju izkoristiti za sprostitev v bližini slovenskega morja, v prijetnem okolju koprskega podeželja, nedaleč od morskih valov, po ugodnih cenah.