Noč penin zbrala 3.000 € donacije za otroški oddelek bolnišnice

SREDSTVA S 13. NOČI PENINE OTROŠKEMU ODDELKU Otroški oddelek SB Murska prejel 3.000 evrov, ki jih bodo namenili za nakup spirometra.
Murska Sobota – Danes (sreda, 12.3.) je v murskosoboški bolnišnici potekala predaja donatorskih sredstev zbranih na nedavni, 13. noči penine v Radencih.
Borut Cvetkovič, direktor Radgonskih goric d. d.; , Miha Veberič, vodja hotelov v Zdravilišču Radenci, in Rudi Cipot, predsednik Lions kluba Murska Sobota, so namreč direktorju Splošne bolnišnice Murska Sobota, Ernestu Börcu predali donatorska sredstva v višini 3.000 evrov. Donatorska sredstva bodo namenjena nakupu spirometra – naprave za merjene pljučne funkcije pri otrocih.

Noč penine je sicer tradicionalni dobrodelni, gala – družabni dogodek, ki poteka vsako leto v organizaciji Radgonskih goric in Zdravilišča Radenci. Oba organizatorja čutita veliko odgovornost do lokalnega okolja, zato sredstva zbrana na prireditvi že nekaj let namenjata Splošni bolnišnici Murska Sobota. Letošnjo dobrodelnost dogodka so nadgradili s sodelovanjem Lions kluba Murska Sobota, ki že od leta 1990 izpolnjuje svoje humanitarno poslanstvo in pomaga različnim ustanovam ter pomoči potrebnim posameznikom in družinam.

Skupno so na 13. Noči penine v dobrodelne namene zbrali 3.000 evrov. Pomemben (daleč največji) del k celotnemu znesku je prispeval Anton Kampuš, župan Gornje Radgone, ki je na dobrodelni licitaciji kupil posebno arhivsko penino letnik 1977. Donatorska sredstva bodo namenjena Otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota za nakup spirometra. Gre za napravo, ki omogoča nadzor in spremljanje pljučnih funkcij pri majhnih otrocih do petega leta starosti in s tem zgodnje odkrivanje pljučnih bolezni. Direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Ernest Börc je izrazil veliko zadovoljstvo ob prejeti donaciji. V Splošni bolnišnici Murska Sobota sami namreč ne morejo zagotoviti vseh potrebnih sredstev za nakup nove ali dodatne opreme, zato so zelo veseli vsake donacije pomurskih gospodarstvenikov, ki na ta način pomagajo soustvarjati zdravo in prijetno okolje za življenje Pomurk in Pomurcev. Otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota opravlja bolnišnično in specialistično varstvo za otroke in mladostnike do 18. leta starosti za celotno Pomurje. Na oddelku zdravijo tudi vse nedonošenčke in bolne novorojenčke. Poleg splošne otroške specialistične ambulante so na oddelku še ambulanta za razvojno nevrologijo, nefrološka in alergološko – pulmološka ambulanta.
(O.B.)