Starorimska poroka

KATERI PAR SE BO BREZPLAČNO POROČIL V PRIMUSU?
Znanih je deset parov, ki se bodo na štirih tekmovanjih potegovali za starorimsko poroko v GH Primus v Termah Ptuj.
Ptuj – V Klubu Gemina XIII v Grand hotelu (GH) Primus v Termah Ptuj, ki delujejo pod krovno blagovno znamko Panonske terme v Poslovni skupini Sava, je direktor družbe Terme Ptuj Andrej Klasinc, izžrebal deset parov, ki se bodo potegovali za glavno nagrado v okviru nagradnega natečaja ťStarorimska porokaŤ.

Poroka v starorimskem stilu pa bo potekala v GH Primus v Termah Ptuj 26. aprila letos. Na nagradni natečaj, v okviru katerega bodo Terme Ptuj prispevale glavno nagrado, to je nepozabno poroko v starorimskem stilu, se je prijavilo okoli 50 parov, večina iz štajerske in osrednjeslovenske regije. Po neuradnih izračunih vodstva Term Ptuj znaša omenjena poroka okoli 25.000 evrov, iščejo pa še agencijo, ki bo mladoporočenca popeljali na „medeno potovanje“. Že sedaj je znano, da bo 100 svatov doživelo nepozabno poroko. Mladoporočenca pa bosta med drugim preživela „vikend“ počitnice v enem izmed predsedniških apartmajih Term Ptuj, edinstvenih v Sloveniji, saj ima vsak izmed njih svoj jacuzzi in savno, obenem pa vrhunsko bivanjsko izkušnjo bogati še izjemen razgled na ptujski grad in mesto Ptuj. Poleg tega bodo domači gostinci ponudili vse potrebno za vrhunsko poroko, zraven pa bodo mnogi poslovni partnerji dodali nekaj svojega, od oblačil, cvetja, torte.

Za vse to pa se bo moral eden izmed desetih izžrebanih parov dobro potruditi, a se bo vsekakor izplačalo. Vse izžrebane pare čakajo namreč štirje tekmovalni krogi in čeprav organizatorji obljubljajo, da ne bo preveč naporno, mlade pare čaka kar nekaj neprespanih noči. V prvem tekmovalnem krogu, ki bo v Klubu Gemina XIII. GH Primus, se bodo tekmovalci pomerili v plesnem znanju. Na drugem tekmovalnem srečanju se bodo pari pomerili v spretnostnem plavanju v Termalnem parku Terme Ptuj. Tretji tekmovalni krog pa bo potekal 21. marca v Klubu Gemina XIII. v okviru tradicionalne prireditve Vino se predstavi. Po degustaciji različnih vrhunskih vin bodo tekmovalci odgovarjali na vprašanja, povezana s predstavljeno vsebino. Zadnji tekmovalni krog bo 28. marca posvečen staremu Rimu in poznavanju svojega partnerja. Ob reviji poročnih oblek bo razglašen zmagovalni par, ki se bo 26. aprila v Grand Hotelu Primus v Termah Ptuj poročil v rimskem stilu. In takrat bo znano kateri par se bo poročil 26. aprila.

Minulo nedeljo so na Ptuju izžrebali naslednjih deset parov, ki se bodo potegovali za glavno nagrado – Starorimsko poroko v Grand Hotelu Primus v Termah Ptuj: Urška Zajec in Robert Murko; Maria Kokot in David Gajser; Klavdija Pihler in Stanislav Šamperl; Majda Čeh in Matej Furjan; Gabriela Potrč in Boštjan Berghus; Mateja Topolovec in Jože Šmigoc; Barbara Varvoda in Matjaž Matjašič; Aleksandra Dobič in Uroš Medved; Maja Kos in Bogdan Meglič ter Aleksandra Čeh in Boštjan Slavinec.
Eden izmed omenjenih parov se bo poleg svojcev, prijateljve, znancev, poročil tudi v družbi gladiatorjev in legionarjev.

Poroka bo potekala na podlagi starorimskega izročila. Obred bodo vodili svečeniki v templju boga Jupitra. Za veselje svatov bodo poskrbeli žonglerji, artisti, gladiatorji in legionarji, pojasnjujejo v Termah Ptuj. Obredu bo sledilo slavje s pestrim spremljajočim programom. Zgodbe, ki so čakale več kot 2000 let, da jih nekdo pove, so z Grand Hotelom Primus v Termah Ptuj ponovno oživele. Pridih rimske preteklosti imata tako duša kot žlahtna ponudba novega hotela, ki jo v Termah Ptuj stalno nadgrajujejo. Tokrat s prav posebnim in zanimivim natečajem, v okviru katerega bodo izmed desetih bodočih mladoporočencev enemu paru aprila letos podarili nepozabno poroko v rimskem stilu. „Usmeritev Term Ptuj k celovitim programom ohranjanja in krepitve zdravja ter poudarjanje zdravega načina življenja temelji na bogatih naravnih danostih, najkakovostnejših storitvah ter tradiciji destinacije, v kateri delujemo.

Celovito turistično ponudbo Grand Hotela Primus, ki je osnovana na kulturno-zgodovinskem in kulinaričnem aspektu ter na wellness in poslovno-seminarskem turizmu, zaokrožujemo z inovativnim trženjem. Slednjega potrjuje tudi nagradni natečaj, v okviru katerega bomo zmagovalnemu paru podarili edinstveno in nepozabno poroko v rimskem stilu. Z natečajem nadaljujemo rimsko zgodbo GH Primus, s čimer želimo širši javnosti prenesti sporočilo rimskega izročila ter zavedanje Term Ptuj o pomenu kulturne dediščine okolja, v katerem delujemo in ga sooblikujemo, “ nam je povedal Andrej Klasinc, direktor družbe Terme Ptuj, d.o.o.

„Na dan poroke, ki bo potekala na podlagi rimskega izročila, starši mladoporočencev z darovanjem darov bogovom priporočijo zakon mladoporočencev. Obred, ki bo potekal 26. aprila, bodo vodili svečeniki v templju boga Jupitra. Za veselje svatov po obredu darovanja bodo poskrbeli tudi žonglerji, artisti, gladiatorji in legionarji. Po končanem obredu pa sledi slavje v rimskem stilu, v Klubu Gemina XIII., kjer bo poskrbljeno tudi za bogat in pester spremljajoči program,” je dodala Martina Ajster, turistična animatorka v Termah Ptuj, ki je vodila žrebanje parov.
Besedilo in foto: (O.B.)