Gosposka pojedina s kopunom

V ponedeljek 21. aprila se je v enkratni idili škalskih vinogradov na Vinotoču Zlatega Griča v Slovenskih Konjicah dogajala predstavitev in pokušina nove ponudbe restavracije Zlati grič.
Dogodek so poimenovali ťGosposka pojedina s kopunomŤ. Predstavili so zanimivo ponudbo na njihovem jedilniku, to je pečen kopun, ki je pripravljen po starih recepturah s tradicionalnimi prilogami in prikuhami. Srečanje s pokušino jedi in vin so pripravili v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo Univerze v Mariboru, ki na svojem posestvu vzreja kopune na klasičen način. Uvodoma je Janez Lešnik direktor Zlatega Griča poudaril da so pri iskanju zanimivih jedi v njihovi ponudbi posegli v preteklost in konjiško zgodovino, v maju leta 1487 je Paolo Santonino opisal kosilo na konjiškem gradu. "Med enajstimi jedmi je med prvimi na mizo prišel tudi pitan kopun".
ťPostregli so tudi z več vrstami odličnega vina, ki ni zaostajalo za imenitnostjo jedi.Ť.
Zato želijo utrinke preteklosti preseliti v sedanjost, to jim je v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo Univerze v Mariboru in njihovimi strokovnjaki tudi uspelo.
ťGosposka pojedina s kopunomŤ je bila tudi uvod in najava jedi z beluši in seveda posebne ponudbe pečenega kopuna za naročilo katerega se je potrebno najaviti dan poprej.