Pullus v Bosni dvakrat zlat

Pullus osvaja Balkan
Dve zlati medalji in naslov najbolj simpatičnega vina na 1. mednarodnem festivalu vin v Sarajevu.
Ptuj, 10. april – Ptujska klet, članica skupine Perutnina Ptuj, je izvrstno zaključila mednarodni javni nastop z novo krovno vinsko blagovno znamko – Pullus. Na 1. Mednarodnem sejmu vin v Sarajevu je danes v močni mednarodni konkurenci zasluženo osvojila kar dve zlati medalji in naslov najbolj simpatičnega vina. Strokovna žirija je zlati medalji podelila Pullusu Sauvignon 2007, suho in Pullusu Laški rizling 2003, suhi jagodni izbor, obiskovalci pa so po poizkušanju Pullus Rumeni muškat 2007, sladko, nagradili z naslovom najbolj simpatičnega vina cele prireditve.

Obiskovalci so uživali v poetičnih degustacijah vina v kombinaciji s hrano in tudi sicer Pullusu posvečali veliko pozornosti. ťŽe dolgo nisem doživel tega, da bi nas obiskovalci tako množično spraševali, kje se da dobiti naše vino in kdo je uvoznik,Ť je po festivalu povedal Bojan Kobal, glavni enolog Ptujske kleti in nastop ocenil več kot pozitivno.

Da uspeh ni posledica naključja ali le nove forme, pa je prepričan Andrej Sajko, direktor Ptujske kleti: ťPo temeljiti tehnološki prenovi smo naredili kvalitativen korak naprej in donegovali vino, ki bo zagotovo uspešno tako na domačem kot tudi na tujih trgih.Ť Spomnimo se, da je ravno te dni na trg Združenih držav Amerike iz Ptuja krenila prva pošiljka Pullusa, ki se spogleduje tudi s sosednjimi trgi Italije ter Avstrije. Pullus zanesljivo odrašča v zrelega fanta.

Dodatne informacije:
Andrej Sajko, direktor Ptujske kleti, www.pullus.si
info@perutnina.si
tel.: 02 78 79 810