Decanter nagradil Vinsko klet ťGoriška BrdaŤ

Decanter World Wine Awards tudi letos nagradil Vinsko klet ťGoriška BrdaŤ
Na uglednem londonskem ocenjevanju Decanter World Wine Awards je Vinska klet Goriška Brda tudi letos požela velik uspeh. Med 9219 vzorci iz celega sveta, sta Merlot Bagueri 2005 in Beli pinot Quercus 2007 bila nagrajena z bronasto medaljo, Chardonnay in Sivi pinot Quercus 2007 pa s priznanjem.

Z bronom odlikovana Beli pinot Quercus 2007 in Merlot Bagueri 2005 sta sicer ťnaslednikaŤ slovenskih šampionov v kategoriji belih in rdečih suhih vin v letu 2007. Uspeh na domačem terenu se je tako potrdil tudi na mednarodni ravni. Beli pinot prepriča s svojo nevsiljivo eleganco, ki izvira iz svežih sadnih not, obogatenih s tipično briško mineralnostjo. V Merlotu Bagueri se aroma gozdnih sadežev prepleta z uglajenostjo kave in čokolade ter plemenitostjo hrastovih sodov.

Decanter World Wine Awards postaja zaradi strogih pravil, visoke strokovnosti 160 članske komisije in uglednosti istoimenske revije, ki ocenjevanje organizira in promovira, eno najpomembnejših ocenjevanj na svetovni ravni. Razveseljivo je, da so nagrade dobila vina, ki jih Vinska klet Goriška Brda že četrto leto zapored uspešno trži v Združenem kraljestvu.