Tradicionalna ocenjevanja kakovosti izdelkov pod okriljem 46. mednarodnega Kmetijsko ivilskega sejma v Gornji Radgoni se pričenjajo na Biotehniki fakulteti v Ljubljani v četrtek, 22. in v petek, 23. maja z ocenjevanjem sveega mesa.
OCENJEVANJE KAKOVOSTI SVEEGA MESA NAPOVEDUJE KAKOVOST 46. MEDNARODNEGA KMETIJSKO IVILSKEGA SEJMA!
Na ocenjevanje sveega mesa je 10 proizvajalcev iz Slovenije in Hrvake prijavilo 19 posameznih vzorcev in 25 kolekcij vzorcev, ki predstavljajo blizu 90 različnih izdelkov iz presnega mesa.
Meso, ki je kupcem na voljo v konfekcionirani, ohlajeni ali zmrznjeni obliki in je tako ali drugače obdelano za kulinarično pripravo, ocenjuje estčlanska komisija vodilnih slovenskih strokovnjakov s področja tehnologije mesa in mesnih izdelkov. Člani komisije so: viji pred. mag. Marlena Skvarča, viji pred. mag. Alenka Rajar, doc. dr. Lea Gaperlin in prof.dr. Andrej Plestenjak, ki prihajajo iz Biotehnike fakultete v Ljubljani, ter prof. dr. Janez Marinek iz Veterinarske fakultete v Ljubljani. Predsednik komisije je prof. dr. Boidar lender iz Biotehnike fakultete v Ljubljani, tehnični vodja pa mag. Franc Muhič, Ljubljana.
Ocenjevanju sveega mesa bo od 3. do 6. junija sledilo 22. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov, 11. junija 12. mednarodno ocenjevanje sadnih sokov brezalkoholnih pijač in mineralnih vod, od 17. do 20. junija mednarodno ocenjevanje mesnih izdelkov, od 21. do 25. julija 34. odprto dravno ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona, dan pred odprtjem sejma, 22. avgusta pa e 28. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.
Svečana podelitev priznanj z ocenjevanj bo na 46. Kmetijsko- ivilskem sejmu v Gornji Radgoni od 23. do 29. avgusta 2008. Na njem pa bo moč tevilne nagrajene izdelke tudi poizkusiti oz. preizkusiti.