Ocenjevanja kakovosti – 46. MKŽS

Tradicionalna ocenjevanja kakovosti izdelkov pod okriljem 46. mednarodnega Kmetijsko – živilskega sejma v Gornji Radgoni se pričenjajo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani v četrtek, 22. in v petek, 23. maja z ocenjevanjem svežega mesa.
OCENJEVANJE KAKOVOSTI SVEŽEGA MESA NAPOVEDUJE KAKOVOST 46. MEDNARODNEGA KMETIJSKO – ŽIVILSKEGA SEJMA!

Na ocenjevanje svežega mesa je 10 proizvajalcev iz Slovenije in Hrvaške prijavilo 19 posameznih vzorcev in 25 kolekcij vzorcev, ki predstavljajo blizu 90 različnih izdelkov iz presnega mesa.

Meso, ki je kupcem na voljo v konfekcionirani, ohlajeni ali zmrznjeni obliki in je tako ali drugače obdelano za kulinarično pripravo, ocenjuje šestčlanska komisija vodilnih slovenskih strokovnjakov s področja tehnologije mesa in mesnih izdelkov. Člani komisije so: višji pred. mag. Marlena Skvarča, višji pred. mag. Alenka Rajar, doc. dr. Lea Gašperlin in prof.dr. Andrej Plestenjak, ki prihajajo iz Biotehniške fakultete v Ljubljani, ter prof. dr. Janez Marinšek iz Veterinarske fakultete v Ljubljani. Predsednik komisije je prof. dr. Božidar Žlender iz Biotehniške fakultete v Ljubljani, tehnični vodja pa mag. Franc Muhič, Ljubljana.

Ocenjevanju svežega mesa bo od 3. do 6. junija sledilo 22. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov, 11. junija 12. mednarodno ocenjevanje sadnih sokov brezalkoholnih pijač in mineralnih vod, od 17. do 20. junija mednarodno ocenjevanje mesnih izdelkov, od 21. do 25. julija 34. odprto državno ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona, dan pred odprtjem sejma, 22. avgusta pa še 28. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.

Svečana podelitev priznanj z ocenjevanj bo na 46. Kmetijsko- živilskem sejmu v Gornji Radgoni od 23. do 29. avgusta 2008. Na njem pa bo moč številne nagrajene izdelke tudi poizkusiti oz. preizkusiti.