Od kantine do torkle

V soboto odpirajo svojo vrata vinske kleti in oljarne iz Mestne občine Koper. Prireditev ťOd kantine do torkleŤ v letošnjem letu organizatorji pripravljajo kar dvakrat, in sicer 24. maja in 8. novembra 2008.
V domačem ambientu bodo obiskovalci lahko degustirali in kupili vina, oljčna olja ter druge dobrote slovenske Istre.
To soboto, 24. maja 2008, lahko obiskovalci ťOd kantine do torkleŤ nadaljujejo druženje na tradicionalnem 36. PRAZNIKU REFOŠKA v Marezigah, ki letos poteka od 23. do 25. maja 2008, ki obeta bogat zabavno kulturni program in v okviru katerega so vam organizatorji prireditve ťOd kantine do torkleŤ pripravili tudi posebno predavanje z naslovom: Refošk, naš vsakdanji. Več o programu si lahko preberete na spletni strani http://www.praznik-refoska.si.
Vinske kleti in oljarne iz Mestne občine Koper bodo za obiskovalce odprte med 12. in 19. uro. Za obisk štirih vinskih kleti, kjer boste imeli možnost degustiranja do treh vzorcev vina ali oljarn z manjšim prigrizkom, bo obiskovalec odštel 10 EUR na osebo, ob tem pa bo prejel še zanimiv degustacijski kozarec z nosilno vrečko. Degustacijski kozarec s degustacijskimi boni za vinske kleti in oljarne bo možno kupiti, pri vseh sodelujočih vinarjih, na Informativni točki OD KANTINE DO TORKLE v Kopru (na avtobusni postaji pri tržnici) in v Marezigah (pred Kanavo).

Prav tako bo v soboto, med 12:00 in 3:00 uro zjutraj, organiziran avtobusni prevoz, ki bo neprekinjeno vozil na relaciji Koper (avtobusna postaja pri tržnici) – Marezige – Koper (avtobusna postaja pri tržnici). Avtobusna vstopnica znaša 1 EUR na osebo in velja neomejeno za čas trajanja organiziranega avtobusnega prevoza, v obe smeri. Avtobusno vstopnico dobite pri vozniku avtobusa.

Prireditev organizirajo Društvo vinogradnikov Slovenske Istre, Konzorcij vin Istre, društvo Vinol, Društvo Oljkarjev Slovenske Istre in Mestna občina Koper.