Ptujska klet s Pinky Chicom srebrna v Cannesu

Ptujska klet je na ocenjevanju vin rose Mondial du Rosé v Cannesu v Franciji z vinom Pinky Chick – Rose osvojila srebrno medaljo.

PTUJSKA KLET USPEŠNA NA MONDIALU DU ROSÉ

NAJBOLJ SEKSI VINO V SLOVENIJI OSVOJILO TUDI OCENJEVALCE VIN V EVROPSKI FILMSKI PRESTOLNICI

Ptujska klet je na ocenjevanju vin rose Mondial du Rosé v Cannesu v Franciji z vinom Pinky Chick – Rose osvojila srebrno medaljo. ťPinky Chick je mlad, svež, trendovski rosé, ki navduši s svojim svežim sadno-cvetnim vonjem, ki se nadaljuje v prijeten rahlo sladkast pookus z nežnim poigravanjem mehurčkov,Ť je značilnosti Pinky Chicka razložil Bojan Kobal, glavni enolog Ptujske kleti.

ťVideli smo možnost, da se s kakovostno vsebino in modernimi tržnimi pristopi pozicioniramo med potrošnike, ki po navadi niso uživalci vina, in tako ustvarili nov produkt – Pinky Chick – Rosé. Zdaj smo prepričani, da smo na pravi poti, saj so ga za svojega vzele prav mlajše generacije,Ť je ob prejemu nagrade razložil Andrej Sajko, direktor Ptujske kleti, in dodal da bodo s svojimi vini tudi v bodoče prisotni v enogastronomski ponudbi, tako na policah trgovin kot tudi v gostinskih lokalih ter tako nenehno dokazovali kakovost vin iz najstarejše vinske kleti v Sloveniji. Pinky Chick – Rosé je nišna blagovna znamka Ptujske kleti, sicer bolj poznane po popularnih vinih Pullus in Haložanu.

Svetovno prvenstvo roséjev, kar pomeni Mondial du Rosé, je namenjeno ocenjevanju vin rose, ki so pravzaprav vina, pridelana iz rdečega grozdja po metodi za bela vina. Pred štirimi leti so se vinski strokovnjaki iz zveze enologov odločili, da si rose vina zaslužijo posebno ocenjevanje, saj zahteva njihovo donegovanje kompleksno tehnologijo in ima svoje posebnosti. Tekmovanje, na katerem sodeluje 50 mednarodnih strokovnih ocenjevalcev, je namenjeno ocenjevanju vin rosé s celega sveta.