V Bruslju nagrada za slovensko vodo

Naravna mineralna voda Naturelle iz Radenske je prejela najvišjo nagrado – Grand Gold Award.
NAGRADA MONDE SELECTION ZA NATURELLE

Najnovejša blagovna znamka iz Radencev – Naturelle, naravna negazirana mineralna voda iz Radenske, je na mednarodnem ocenjevanju Monde Selection, 47. svetovnem izboru vod in brezalkoholnih pijač v Bruslju, prejela najvišjo nagrado Grand Gold Award. Nagrado podeljuje neodvisni mednarodni inštitut Monde Selection, ki so ga ustanovili v Belgiji leta 1961. Danes predstavlja eno najuglednejših organizacij na svetu na področju potrjevanja kakovosti, ki letno preveri in oceni izdelke iz več kot 70 držav sveta.

ťZa Radensko in Naturelle, našo najnovejšo vodo v družini Treh src, je nagrada Grand Gold Award pomembno priznanje. Potrjuje, da smo na trg ponudili res izjemno kakovostno naravno mineralno vodo. Žirija na svetovnem izboru vod in brezalkoholnih pijač vsako leto namreč izbira med več kot 1.500 izdelki, tako da morajo dobri izdelki resnično izstopati iz množice,Ť je povedal mag. Tomaž Blagotinšek, generalni direktor družbe Radenska d.d. Radenci in dodal, da nagrada hkrati potrjuje, da vode iz Radenske, ki imajo že skoraj 140-letno tradicijo, že od nekdaj presegajo meje naše države. Naravna mineralna voda iz Radenske je bila na primer ekskluzivna voda cesarskega dvora na Dunaju in papeškega dvora v Vatikanu. Bila je tudi uradna voda olimpijskih iger v Sarajevu, v letu 2008 pa sta kar dve vodi iz družine Treh src – Radenska Classic in Naturelle – uradni vodi EU med slovenskim predsedovanjem.

Komisijo Monde Selection, ki ocenjuje izdelke, sestavljajo svetovno priznani strokovnjaki, kot so različni profesorji, kemijsko inženirji, raziskovalci in analitiki. Pri ocenjevanju izdelkov dajejo poudarek organoleptičnim oziroma senzoričnim lastnostim proizvoda, kar pomeni, da preverjajo harmoničnost in skladnost proizvoda glede na njegovo vrsto in sestavo. Voda Naturelle je prejela najvišje priznanje, to pomeni, da je zbrala več kot 90 odstotkov vseh možnih točk. Nagrado bo predstavnik Radenske prejel na zaključni svečanosti Monde Selection, ki bo potekala 1. in 2. junija 2008 na Dunaju.

Sicer pa z vodo Naturelle so v Radenski obogatili nabor kakovostnih mineralnih vod v družini Treh src. Z vsebnostjo in novostmi s področja pakiranja tako potrjujejo, da so v koraku s svetovnimi trendi na področju vod. Prepričani so tudi, tako mag. Tomaž Blagotinšek, generalni direktor družbe Radenska d.d. Radenci, da bo Naturelle z vsemi novostmi, ki jih prinaša na trg, pripomogla k večji prepoznavnosti vod iz Radenske tako doma kot tudi v tujini. Kot rečeno pa je Naturelleskupaj z Radensko Classic uradna voda EU med slovenskim predsedovanjem in je prva naravna mineralna voda v Sloveniji s priznanim certifikatom za zagotavljanje kakovosti in varnosti proizvodov, ki ga podeljuje neodvisna ameriška certifikacijska hiša NSF. Besedilo in foto: (ob)