Izjemno druženje vina, hrane in stroke

Dvorec Jeruzalem zasijal v najlepši podobi

Salon prleških vin Jeruzalem 2008

V soboto 14. junija se je na Dvorcu Jeruzalem odvijal Salon prleških vin Jeruzalem 2008. Častni gost je bil legendarni vinar Stanko Čurin. Prireditev je v skupnem nastopu združila šestnajst vinarjevi in privabila v Prlekijo vrhunske predavatelje. Master of wine je predaval o priložnostih in kakovosti slovenskih vin. Prisotni sta bili Vinska kraljica Slovenije in ljutomerska Vinska kraljica.

Kuharski ťchefŤ Janez Bratovž je poskrbel za kosilo in večerjo, h katerima so sommelierji Zavoda Slovino izbrali primerna vina. Nastala vinsko kulinarična kombinacija je vzorčni primer kakovostnega odnosa do lokalnih tradicij z jasno vizijo prihodnosti.

Salon Jeruzalem je privabil več kot 500 obiskovalcev iz vse Slovenije, Avstrije, Nemčije in Hrvatske. Poskušali so lahko 80 različnih vin. V Steklarni Rogaška so za to priložnost po načrtih strokovnjakov Zavoda SloVino, ročno izdelali salonski kozarec. Kar je združilo odličnost rogaških steklarjev z izjemnostjo salonskih vin. Pokuševalcem pa omogočilo okušanje in zaznavanje vin na najvišjem možnem nivoju.