Klet Dveri-pax praznuje in vabi na kar dva koncerta

Vinska klet Dveri-Pax v juniju praznuje 1. obletnico nove, moderne vinske kleti, in vam ob tej priložnosti poklanja kar dva zanimiva glasbena dogodka.
1. Shirlie Roden, v petek, 06. junija 2008 ob 19.00 uri v grajski kleti Jareninskega dvora, Polički vrh 1, Jarenina (pri Mariboru)
Preden se popolnoma prepustimo poletju, soncu in razigranosti, si privoščimo še nekaj za svojo dušo. Večer glasbe in vina v grajski kleti na Jareninskem dvoru.
SHIRLIE RODEN nam bo ponovno polnila srca s svojim izjemnim glasom in energijo, tokrat v čarobnem ambientu, preko 400 let stare grajske kleti. Po koncertu bomo lahko pokušali izbrana vina Dveri-pax.
Akustični koncert bo v v petek, 06. junija 2008 ob 19.00 uri v grajski kleti Jareninskega dvora, Polički vrh 1, Jarenina (pri Mariboru)
Priporočljiv prispevek za koncert je 10,00 EUR. Vse dodatne informacije lahko dobite v studiu Harmonija (www.harmonija.si) – Nataša Kogoj, tel: 041/855 528 ali po e-pošti: natasa@harmonija.si

2. Soulfingers, v soboto, 7.6.2008 ob 20.00 uri v vinoteki Rožmarin
Vabljeni na predstavitev in vodeno degustacijo vinske kleti Dveri-Pax iz Jarenine pri Mariboru ter pogostitev restavracije Rožmarin, ki bo v soboto, 7.6.2008 ob 20.00 uri v vinoteki Rožmarin.
Potrditev udeležbe na tel. št. 02/234 3180, 031/388-179 ali na elektronskem naslovu rozmarin@rozmarin.si.

Podjetje Dveri-Pax, čigar ime je sestavljeno iz dveh delov:
DVERI – staro Slovensko poimenovanje za vrata,
PAX – latinska beseda za mir, ki je zapisana tudi v grbu lastnikov
vinske kleti Dveri – Pax.
Pridelujejo vina le iz grozdja, pridelanega v lastnih vinogradih, kar jim omogoča kontrolo kakovosti od trte do steklenice. Sveža, pitna in sortno značilna vina, ki so osnova njihove pridelave, so rezultat znanja, izkušenj in zavzetega dela v vinogradih.
Tako so dobili največ medalj na DECANTER ocenjevanju v Londonu in so edini dobitnik srebrne medalje za sveže vino letnika 2007 (Sauvignon).
*
Hrvaška skupina Soulfingers je nastala leta1991 v Zagrebu. V naslednjih devetih letih so prejeli mnogo nagrad in odigrali ogromno koncertov. Danes štejejo 12 članov, v vseh letih ustvarjanja pa so igrali z marsikaterih znanim, vrhunskim glasbenikom. Njihov repertoar vključuje v glavnem "zlati soul" šestdesetih.

Spletna stran: www.dveri-pax.com