Novosti Kleti Bistrica

HRANA GOSTILNE EMAVS PISANA NA OKUS VIN KLET BISTRICA
Gostilna Emavs z novo ponudbo jedi, steklenice vin Klet Bistrica
obogatene s podpisom enologinje.
18. junija so v Kleti Bistrica, natančneje v gostilni Emavs, predstavili novo ponudbo jedi, obogatenih z vrhunskimi vini. Skoraj leto dni staro blagovno znamko Klet Bistrica so nadgradili, odslej namreč zadnjo stran etikete vsake steklenice krasi podpis enologinje, kar daje osebni pečat ťustvarjalcaŤ vin. Posebej ponosni pa so na zlato in srebrno medaljo, doseženo na 54. mednarodnem ocenjevanju vin in alkoholnih pijač v Ljubljani.

Novo ponudbo jedi v gostilni Emavs so oblikovali glede na ponudbo vrhunskih vin iz kleti Bistrica. ťUvedli smo staro gostilniško hrano, po kateri je bila gostilna Emavs nekoč že znana. Pohorski lonec, Furmanski golaž in podobna hrana, bodo postreženi s kruhom, spečenim v sami gostilni Emavs. Še vedno bodo na voljo vrhunske jedi po naročilu, kot so divjačina, brezmesne jedi, izbrane sladice (npr. hruška Lavantina). Dosedanja ponudba kvalitetnih in obilnih malic ostaja nespremenjena,Ť je o gostilni Emavs povedala direktorica kleti Bistrica, Darja Bovha.

Podobo blagovne znamke Klet Bistrica so nadgradili s podpisom enologinje kleti Bistrica, Darje Bovha, ki je hkrati tudi direktorica. ťIskali smo element, po katerem bi se razlikovali od vseh ostalih ponudnikov vin, ki so na slovenskih policah. Odločili smo se za podpis naše enologinje, ki smo ga namestili na zadnjo stran glavne etike in se izjemno lepo vidi skozi našo prozorno steklenico. Zanj smo se odločili tudi zato, ker primerjamo sonaravno pridelavo vin iz kleti Bistrica z izdelavo umetnine, ki jo podpiše njen avtor. Vsaka sorta grozdja, vsak velik lesen hrastov sod, da letnici vina poseben pridih, vsako vino je unikat. Odvisno je od vremena, zrelosti in kvalitete grozdja, vplivov posameznega soda in znanja ter izkušenj enologinje,Ť je o nadgradnji blagovne znamke Klet Bistrica povedal Matjaž Libnik, vodja prodaje v kleti Bistrica.

Klet Bistrica je na 54. mednarodnem ocenjevanju vin in alkoholnih pijač na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani dosegla odlične rezultate. Vino Laški rizling letnik 2006 je prejelo zlato medaljo, Rumeni muškat, prav tako letnik 2006, pa srebrno medaljo. Rumeni muškat je tudi najvišje ocenjen Rumeni muškat med slovenskimi vini rednih trgatev. V Kleti Bistrica so na dosežene rezultate izjemno ponosi, saj prireditev Vino Ljubljana sodi med deset najelitnejših ocenjevanj na svetu. Slovesna podelitev odličij in priznanj za nagrajene vzorce vin in alkoholnih pijač je bila minuli četrtek, 12. junija, v paviljonu Jurček na Gospodarskem razstavišču.

NEKAJ PODATKOV O KLETI BISTRICA

Kapaciteta kleti je 1.200.000 litrov vina, v obokani kleti pa je v velikih hrastovih sodih, ki so polepšani z rezbarijami, prostora za 240.000 litrov vina. Posebnost kleti je v pridelavi vina, saj vsa vrhunska vina pridelujejo izključno v velikih hrastovih sodih v katerih tudi kakovostna vina odležijo vsaj tri mesece. To pa daje vinu značilen in kompleksen karakter. V lasti imajo 54 hektarjev vinogradov, grozdje iz njih pa predstavlja osnovo za vrhunska vina in vina posebne kakovosti. Grozdje in vina so pridelana na naravi prijazen način, kjer se dopolnjujeta klasična, tradicionalna pridelava in sveža znanja zorenja vina. V kleti Bistrica imajo od lanskega oktobra dve blagovni znamki – znamko Klet Bistrica, kjer so zastopana vina Rumeni muškat, Chardonnay, Sivi pinot, Rose, Beli in Rdeči gral, ter blagovno znamko Mašno vino, katerega posebnost je Vinum cardinalium ali Kardinalsko vino, ki je bilo napolnjeno ob prvi obletnici imenovanja dr. Franca Rodeta za Kardinala.

Dodatne informacije in pojasnila:
DARJA BOVHA, univ. dipl. inž. kmet., direktorica kleti Bistrica in enologinja, tel.: 02 80 50 820, e-naslov: darja.bovha@klet-bistrica.com

MATJAŽ LIBNIK, vodja prodaje pri kleti Bistrica, tel.: 02 80 50 823, GSM: 041 653 375 matjaz.libnik@klet-bistrica.com