HRANA GOSTILNE EMAVS PISANA NA OKUS VIN KLET BISTRICA
Gostilna Emavs z novo ponudbo jedi, steklenice vin Klet Bistrica
obogatene s podpisom enologinje.
18. junija so v Kleti Bistrica, natančneje v gostilni Emavs, predstavili novo ponudbo jedi, obogatenih z vrhunskimi vini. Skoraj leto dni staro blagovno znamko Klet Bistrica so nadgradili, odslej namreč zadnjo stran etikete vsake steklenice krasi podpis enologinje, kar daje osebni pečat ťustvarjalcaŤ vin. Posebej ponosni pa so na zlato in srebrno medaljo, doseeno na 54. mednarodnem ocenjevanju vin in alkoholnih pijač v Ljubljani.
Novo ponudbo jedi v gostilni Emavs so oblikovali glede na ponudbo vrhunskih vin iz kleti Bistrica. ťUvedli smo staro gostilniko hrano, po kateri je bila gostilna Emavs nekoč e znana. Pohorski lonec, Furmanski gola in podobna hrana, bodo postreeni s kruhom, spečenim v sami gostilni Emavs. e vedno bodo na voljo vrhunske jedi po naročilu, kot so divjačina, brezmesne jedi, izbrane sladice (npr. hruka Lavantina). Dosedanja ponudba kvalitetnih in obilnih malic ostaja nespremenjena,Ť je o gostilni Emavs povedala direktorica kleti Bistrica, Darja Bovha.
Podobo blagovne znamke Klet Bistrica so nadgradili s podpisom enologinje kleti Bistrica, Darje Bovha, ki je hkrati tudi direktorica. ťIskali smo element, po katerem bi se razlikovali od vseh ostalih ponudnikov vin, ki so na slovenskih policah. Odločili smo se za podpis nae enologinje, ki smo ga namestili na zadnjo stran glavne etike in se izjemno lepo vidi skozi nao prozorno steklenico. Zanj smo se odločili tudi zato, ker primerjamo sonaravno pridelavo vin iz kleti Bistrica z izdelavo umetnine, ki jo podpie njen avtor. Vsaka sorta grozdja, vsak velik lesen hrastov sod, da letnici vina poseben pridih, vsako vino je unikat. Odvisno je od vremena, zrelosti in kvalitete grozdja, vplivov posameznega soda in znanja ter izkuenj enologinje,Ť je o nadgradnji blagovne znamke Klet Bistrica povedal Matja Libnik, vodja prodaje v kleti Bistrica.
Klet Bistrica je na 54. mednarodnem ocenjevanju vin in alkoholnih pijač na Gospodarskem razstaviču v Ljubljani dosegla odlične rezultate. Vino Laki rizling letnik 2006 je prejelo zlato medaljo, Rumeni mukat, prav tako letnik 2006, pa srebrno medaljo. Rumeni mukat je tudi najvije ocenjen Rumeni mukat med slovenskimi vini rednih trgatev. V Kleti Bistrica so na doseene rezultate izjemno ponosi, saj prireditev Vino Ljubljana sodi med deset najelitnejih ocenjevanj na svetu. Slovesna podelitev odličij in priznanj za nagrajene vzorce vin in alkoholnih pijač je bila minuli četrtek, 12. junija, v paviljonu Jurček na Gospodarskem razstaviču.
NEKAJ PODATKOV O KLETI BISTRICA
Kapaciteta kleti je 1.200.000 litrov vina, v obokani kleti pa je v velikih hrastovih sodih, ki so polepani z rezbarijami, prostora za 240.000 litrov vina. Posebnost kleti je v pridelavi vina, saj vsa vrhunska vina pridelujejo izključno v velikih hrastovih sodih v katerih tudi kakovostna vina odleijo vsaj tri mesece. To pa daje vinu značilen in kompleksen karakter. V lasti imajo 54 hektarjev vinogradov, grozdje iz njih pa predstavlja osnovo za vrhunska vina in vina posebne kakovosti. Grozdje in vina so pridelana na naravi prijazen način, kjer se dopolnjujeta klasična, tradicionalna pridelava in svea znanja zorenja vina. V kleti Bistrica imajo od lanskega oktobra dve blagovni znamki znamko Klet Bistrica, kjer so zastopana vina Rumeni mukat, Chardonnay, Sivi pinot, Rose, Beli in Rdeči gral, ter blagovno znamko Mano vino, katerega posebnost je Vinum cardinalium ali Kardinalsko vino, ki je bilo napolnjeno ob prvi obletnici imenovanja dr. Franca Rodeta za Kardinala.
Dodatne informacije in pojasnila:
DARJA BOVHA, univ. dipl. in. kmet., direktorica kleti Bistrica in enologinja, tel.: 02 80 50 820, e-naslov: darja.bovha@klet-bistrica.com
MATJA LIBNIK, vodja prodaje pri kleti Bistrica, tel.: 02 80 50 823, GSM: 041 653 375 matjaz.libnik@klet-bistrica.com