Santomasov refok 2006 iz Slovenske Istre je osvojil srebrno medaljo na mednarodnem tekmovanju vin v San Franciscu.
Podrobneje o ocenjevanju na
http://www.sfwinecomp.com
O vinu REFOK Santomas
BARVA: Rubinasto rdeča barva z modrikastim robom (enolog Claude Gros, Narbonne).
VONJ: Na nosu je precej kompleksen in intenziven. Prevladujejo vonjave gozdnih sadeev; predvsem borovnica, črno jagodičevje in robidnice. V ozadju zaznamo malino in pridih breskve (enolog Claude Gros, Narbonne).
OKUS: V ustih je predvsem zelo eleganten; neen, tanini so izredno mehki in neni, skorajda ametni. Okus po malini in marmeladi iz rdečih sadeev. Pookus je dolg in saden. Amazing elegance with this refosco (enolog Claude Gros, Narbonne).
Refok Santomas 2006 & HRANA: Nepogreljiv spremljevalec dobrega pruta in drugih suhomesnatih izdelkov. S svojo nevsiljivo sveino se odlično poda k jedem iz ara (ranjiči, čevapčiči), pečenkam,plavim ribam (tuna, skua, ocvrte sardele) testeninam z rdečimi omakami (bolognese, omaka iz trevikega radiča, tunina omaka s paradinikom), mesnim lazanjam in pastičem, mesni ali zelenjavni musaki ter jedem iz temnega perutninskega mesa. Priporočljiv za uporabo pri kuhi (klobase v refoku, "pijani istrijan", testenine in mesnine v refokovi omaki, pisan kruh z refokom), kjer se drimo pravila, da isto vino, kot ga uporabljamo pri kuhi pri obedu tudi pijemo.
Podrobnosti na www.santomas.si