V Ameriki medalja za Santomas

Santomasov refošk 2006 iz Slovenske Istre je osvojil srebrno medaljo na mednarodnem tekmovanju vin v San Franciscu.
Podrobneje o ocenjevanju na
http://www.sfwinecomp.com

O vinu REFOŠK Santomas

BARVA: Rubinasto rdeča barva z modrikastim robom (enolog Claude Gros, Narbonne).

VONJ: Na nosu je precej kompleksen in intenziven. Prevladujejo vonjave gozdnih sadežev; predvsem borovnica, črno jagodičevje in robidnice. V ozadju zaznamo malino in pridih breskve (enolog Claude Gros, Narbonne).

OKUS: V ustih je predvsem zelo eleganten; nežen, tanini so izredno mehki in nežni, skorajda žametni. Okus po malini in marmeladi iz rdečih sadežev. Pookus je dolg in saden. Amazing elegance with this refosco (enolog Claude Gros, Narbonne).

Refošk Santomas 2006 & HRANA: Nepogrešljiv spremljevalec dobrega pršuta in drugih suhomesnatih izdelkov. S svojo nevsiljivo svežino se odlično poda k jedem iz žara (ražnjiči, čevapčiči), pečenkam,plavim ribam (tuna, skuša, ocvrte sardele) testeninam z rdečimi omakami (bolognese, omaka iz treviškega radiča, tunina omaka s paradižnikom), mesnim lazanjam in pastičem, mesni ali zelenjavni musaki ter jedem iz temnega perutninskega mesa. Priporočljiv za uporabo pri kuhi (klobase v refošku, "pijani istrijan", testenine in mesnine v refoškovi omaki, pisan kruh z refoškom), kjer se držimo pravila, da isto vino, kot ga uporabljamo pri kuhi pri obedu tudi pijemo.

Podrobnosti na www.santomas.si