Vina Marof

VRHUNSKA VINA MAROF IZ PANVITE
Skupina Panvita je predstavila novo linijo vrhunskih in kakovostnih vin blagovne znamke Marof. Letos načrtujejo proizvodnjo 57.440 steklenic, do leta 2014 pa kar 241.840 steklenic.
Enolog in direktor družbe Panvita Marof, Erich Krutzler je na današnji novinarski konferenci predstavil novo Panvitino vinsko linijo za slovensko in mednarodno tržišče z imenom Marof.

Novo blagovno znamko vrhunskih in kakovostnih vin Marof so ťkrstiliŤ tudi največji poznavalci in ljubitelji vina, ki delujejo v okviru Evropskega Vinskega Viteškega Reda. Slovenski predstavniki omenjenega viteškega reda so bili častni gostje današnje predstavitve nove blagovne znamke vin.

Vinska linija, ki dopolnjuje in zaokroža uveljavljeno prehrambeno verigo Skupine Panvita, bo na tržišče lansirala linijo belih vin, v prihodnosti pa načrtujejo tudi proizvodnjo rdečih vin. Grozdje zanje raste na lastnih in okoliških vinogradih na skupno 41,6 hektarjih, grozdje pa je pridelano po strogih merilih Panvitine vizije o sonaravni pridelavi.. Marof proizvaja kakovostna in vrhunska vina, ki so dostopna v najboljših restavracijah in vinskih trgovinah po vsej Sloveniji in tudi izven meja Slovenije.

Vina blagovne znamke Marof so razdelili v tri kakovostne skupine. Osnovna skupina predstavlja kar 70 % celotne produkcije. V tej skupini najdemo Laški rizling, Sauvignon, Chardonnay, Zeleni silvanec in Renski rizling. Prodaja vin iz te skupine se načrtuje za pomlad po trgatvi. Druga skupina je ťBREGŤ in predstavlja 20% celotne produkcije. Vina v tej skupini zorijo 12 mesecev v hrastovih sodih. V to skupino sodijo BREG Chardonnay in BREG Sauvignon. Tretja skupina je skupina ťCRUŤ za katero se uporabi grozdje iz najboljših in najstarejših vinogradov. Vina, CRU ťBoltetov bregŤ in CRU ťMarof IŤ zorijo v hrastovih sodih kar 24 mesecev in predstavljajo 10 % celotne produkcije.

V Mačkovcih, od koder prihaja Marof, bodo zgradili najsodobnejšo vinsko klet v tem delu Evrope, v kateri se bodo tradicija in znanja tega tradicionalnega vinorodnega okoliša zlila s sodobnimi tehnikami vinarjenja.