Vinska kraljica Slovenije ostala brez pridelka

POMOČ VINSKI KRALJICI SLOVENIJE
Družini Svetlane Širec je neurje, med drugim uničilo tudi pridelek v vinogradu.
Evropski red vitezov vina, Konzulat za Slovenijo, je konec minulega tedna v Gornji Radgoni pripravil tradicionalno srečanje. Na srečanju, ki je potekalo v Vinskem hramu Pomurskega sejmišča, in ki je bilo povezano s 46. mednarodnim kmetijsko – živilskim sejmom, se je dogajalo marsikaj zanimivega in prijetnega. Skupaj s Pomurskim sejmom d. d. pa so se člani omenjenega Reda vitezov odločili, da udeležencem dogodka ne bodo zaračunali vstopnine, temveč so v viteški ťmaniriŤ ta sredstva podarili Svetlani Širec, Vinski kraljici Slovenije za leto 2008.

V zadnjih neurjih je namreč njeni družini toča popolnoma uničila letošnji vinski pridelek. Zato so se humanitarni pobudi pridružili tudi sodelavci zaposleni v družbi Pomurski sejem, ki so kraljičini družini darovali svoj dnevni zaslužek.

Sicer pa, štiriindvajsetletna, črnolasa lepotica, Svetlana Širec, letošnja Slovenska vinska kraljica, prihaja iz vinogradniške družine iz Krčevine pri Vurbergu. Je uspešno zaključila študij na Fakulteti za upravo v Ljubljani, ki ga sedaj nadaljuje še z magistrskim študijem. Doma pa obdelujejo natanko 25.500 vinskih trsov, katere jim letos ne bo treba trgati, saj je za to poskrbela toča…
Besedilo in foto: (O.B.)