Moravske toplice, 7. – 9. oktober 2008Katalog s programom prireditev je dostopen TUKAJ:
Spotovani,
pred nami je poletni čas in nekateri se e vračate, nekateri odhajate na poleten oddih.
elimo vas seznaniti, da priprave na 55. Gostinsko turistično zbor Slovenije v drubi
Terme 3000 Moravske Toplice od 7. oktobra do 9. oktobra 2008 potekajo po začrtanem planu priprav.
Vsi pravilniki in prijavnice so objavljene na portalu Gospodarske zbornice Slovenije.
Pravilniki in prijavnice za tekmovanje KUHAR LETA GRAN PRIX
Pravilnik in prijavnica za pridobitev priznanja trak kakovosti
Pravilnik in prijavnica za pripravo in izvedbo hladno-toplega bifeja
Pravilniki in prijavnica za razstavo kulinaričnih izdelkov
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v kulinarični artistiki
Pravilniki in prijavnica za razstavo slačičarskih izdelkov
Pravilnik in prijavnica za razstavo omizij
Pravilnik in prijavnica za ekipno tekmovanje v kuhanju menija
Pravilnik in prijavnica za ekipno tekmovanje v postrebi menija
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi jedi po naročilu (magic box)
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi jedi po naročilu iz perutnine
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi jedi pred gostom
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi dietnega menija osnovna varovalna dieta
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi jedi v kotličku
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje barmanov
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje vinskih svetovalcev – sommelierjev
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v točenju piva
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje sobaric
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje hotelskih receptorjev
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi in postrebi kave
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje gospodinj s turističnih kmetij
Pravilnik in prijavnica za tekmovanje dijakov srednjih ol za ivilstvo – smer pekarstvo
Pravilnik za spretnostna tekmovanja
Rok za oddajo prijav na tekmovanje je 5. september 2008 .
P R O G R A M tekmovanj in razstav na
55. Gostinsko turističnem zboru Slovenije,
Naravni Park TERME 3000,
Moravske Toplice
07. – 9. oktober 2008
Torek, 7. oktober 2008
09.00 19.00 Razstava gostinske opreme, inventarja, čistil, ivil in pijač
09.00 11.00 Dietni meni priprava v ivo
09.00 19.00 Ekipno tekmovanje v kuhanju menija
09.00 19.00 Ekipno tekmovanje v postrebi menija
09.00 19.00 Razstava kulinarične in slačičarske artistike kategorija D
09.00 19.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI kulinarika, slačičarstvo, pogrinjki
09.00 19.00 Tekmovanje kuhar leta GRAN PRIX – razstava hladna kuhinja
09.00 19.00 Razstava pogrinjkov
09.00 19.00 Razstava kulinarike in slačičarskih izdelkov kategorija A B C
09.00 14.00 Tekmovanje v pripravi in postrebi kave praktični del z zagovorom
09.30 12.30 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku
11.00 19.00 Kuharji jedi po naročilu Magic Box
11.00 19.00 Razstava dietnih menijev
10.00 11.30 Svečana otvoritev 55. GTZ Slovenije
13.00 15.00 Sprejem ob otvoritvi 55 GTZ Slovenije in 100 – letnici TGZ
Kulinarični sprehod od lendavskih goric do ptujskih ravnic
15.00 16.30 Okrogla miza ZTAS
14.00 16.00 Priprava jedi pred gosti razkosavanje (tekmovalci pogrinjek drugi del)
16.30 18.30 Priprava jedi pred gosti
20.00 01.00 Razglasitev rezultatov dnevnih tekmovanj z druabnim srečanjem
Sreda, 8. oktober 2008
07.00 09.00 Dietni meni priprava v ivo
09.00 14.00 Tekmovanje dijakov srednjih ol za gostinstvo in turizem kuharstvo
09.00 14.00 Tekmovanje dijakov srednjih ol za gostinstvo in turizem – streba
09.00 11.00 Tekmovanje hotelski receptorji, pisni del
09.00 19.00 Ekipno tekmovanje v kuhanju menija
09.00 19.00 Ekipno tekmovanje v postrebi menija
09.00 19.00 Razstava kulinarične in slačičarske artistike kategorija D
09.00 19.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI kulinarika, slačičarstvo, pogrinjki
09.00 19.00 Tekmovanje kuhar leta GRAN PRIX – razstava hladna kuhinja
09.00 19.00 Razstava pogrinjkov
09.00 19.00 Razstava kulinarike in slačičarskih izdelkov kategorija A B C
09.00 19.00 Predstavitev gostinsko turističnih podjetij: BORZA DELA
monost tipendiranja in zaposlitve
09.00 19.00 Tekmovanje sobaric
09.00 12.00 Tekmovanje dijakov srednjih ol za gostinstvo in turizem smer turizem
09.00 14.00 Tekmovanje v pripravi in postrebi kave praktični del z zagovorom
10.00 18.00 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku
10.00 14.00 K
12.00 16.00 S Ekipno tekmovanje v pripravi
in postrebi hladno toplega bifeja
12.00 16.00 Tekmovanje hotelskih receptorjev, praktični del
09.00 11.00
Mladi v gostinstvu in turizmu, predstavitev izobraevanlega programa, predstavitev poklicev v gostinstvu : natakar, kuhar
11.00 13.00 Voden ogled strokovnih razstav in tekmovanj
14.00 15.30 Okrogla miza MLADI V GOSTINTVU IN TURIZMU
13.00 18.00 Tekmovanje barmanov v meanju pijač
13.00 18.00 Tekmovanje o poznavanju in točenju piva
14.00 16.00 Gospodinje turističnih kmetij
16.00 19.00 Tekmovanje Kuhar leta GRAND PRIX – topla kuhinja
16.00 17.00 Razglasitev rezultatov tekmovanja dijakov – smer kuharstvo, streba, turizem
20.00 01.00 Razglasitev rezultatov dnevnih tekmovanj z druabnim srečanjem
Četrtek , 9. oktober 2008
09.00 17.00 Razstava gostinske opreme, inventarja, čistil, ivil in pijač
09.00 11.00 Tekmovanje dijakov srednje ivilske in agro -ivilske ole smer slačičarstvo
09.00 12.00 Srečanje predsednikov Turističnih zvez Slovenije
09.00 17.00 Ekipno tekmovanje v kuhanju menija
09.00 17.00 Ekipno tekmovanje v postrebi menija
09.00 17.00 Razstava kulinarične in slačičarske artistike
09.00 17.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI slačičarstvo, pogrinjki
09.00 17.00 Razstava pogrinjkov
09.00 17.00 Razstava slačičarskih izdelkov
09.00 17.00 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku
10.00 14.00 K
12.00 16.00 S Ekipno tekmovanje v pripravi
in postrebi hladno toplega bifeja
11.00 12.30 Tekmovanje vinski svetovalci pisni del
11.00 13.00 Tekmovanje dijakov srednje ivilske in agro -ivilske ole smer pekarstvo
13.00 17.00 Tekmovanje mladih kuharjev v starosti do 23 let v pripravi jedi iz perutnine
13.00 16.00 Tekmovanje v poznavanju slovenskih vin, praktični del
13.30 15.30 Zbor članov Turistično gostinske zbornice pri GZS
16.00 18.00 Razglasitev rezultatov dijakov smer, pekarstvo, slačičarstvo
19.30 02.30 Svečani zaključek 55. GTZ Slovenija z razglasitvijo rezultatov
Organizator prireditve 55. Gostinsko turističnega zbora Slovenije, si glede na tevilo prijavljenih tekmovalcev na posamezna tekmovanja pridruje pravico spremembe programa za nemoteno izvedbo tekmovanj.
V pričakujem vaih prijavnic na strokovne razstave vam elimo prijetne poletne dni.
Srečko Koklič
vodja projekta GTZ