Program in pravilniki GTZ Slovenije

Moravske toplice, 7. – 9. oktober 2008Katalog s programom prireditev je dostopen TUKAJ:

Spoštovani,

pred nami je poletni čas in nekateri se že vračate, nekateri odhajate na poleten oddih.
Želimo vas seznaniti, da priprave na 55. Gostinsko turistično zbor Slovenije v družbi
Terme 3000 Moravske Toplice od 7. oktobra do 9. oktobra 2008 potekajo po začrtanem planu priprav.


Moravske toplice

Vsi pravilniki in prijavnice so objavljene na portalu Gospodarske zbornice Slovenije.

Pravilniki in prijavnice za tekmovanje KUHAR LETA GRAN PRIX

Pravilnik in prijavnica za pridobitev priznanja trak kakovosti

Pravilnik in prijavnica za pripravo in izvedbo hladno-toplega bifeja

Pravilniki in prijavnica za razstavo kulinaričnih izdelkov

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v kulinarični artistiki

Pravilniki in prijavnica za razstavo slaščičarskih izdelkov

Pravilnik in prijavnica za razstavo omizij

Pravilnik in prijavnica za ekipno tekmovanje v kuhanju menija

Pravilnik in prijavnica za ekipno tekmovanje v postrežbi menija

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi jedi po naročilu (magic box)

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi jedi po naročilu iz perutnine

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi jedi pred gostom

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi dietnega menija – osnovna varovalna dieta

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi jedi v kotličku

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje barmanov

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje vinskih svetovalcev – sommelierjev

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v točenju piva

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje sobaric

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje hotelskih receptorjev

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje v pripravi in postrežbi kave

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje gospodinj s turističnih kmetij

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem Slovenije in študentov višjih in visokih strokovnih šol – smer kuharstvo

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem Slovenije in študentov višjih in visokih strokovnih šol – smer strežba

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje dijakov srednje šole in študentov višje strokovne šole za živilstvo – smer slaščičarstvo

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje dijakov srednjih šol za živilstvo – smer pekarstvo

Pravilnik in prijavnica za tekmovanje dijakov srednjih, višjih, visokih šol za gostinstvo in turizem Slovenije – smer turizem

Pravilnik za spretnostna tekmovanja

Rok za oddajo prijav na tekmovanje je 5. september 2008 .

P R O G R A M tekmovanj in razstav na

55. Gostinsko – turističnem zboru Slovenije,

Naravni Park TERME 3000,
Moravske Toplice

07. – 9. oktober 2008

Torek, 7. oktober 2008

09.00 – 19.00 Razstava gostinske opreme, inventarja, čistil, živil in pijač

09.00 – 11.00 Dietni meni priprava v živo

09.00 – 19.00 Ekipno tekmovanje v kuhanju menija

09.00 – 19.00 Ekipno tekmovanje v postrežbi menija

09.00 – 19.00 Razstava kulinarične in slaščičarske artistike kategorija D

09.00 – 19.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI – kulinarika, slaščičarstvo, pogrinjki

09.00 – 19.00 Tekmovanje kuhar leta GRAN PRIX – razstava hladna kuhinja

09.00 – 19.00 Razstava pogrinjkov

09.00 – 19.00 Razstava kulinarike in slaščičarskih izdelkov kategorija A B C

09.00 – 14.00 Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave – praktični del z zagovorom

09.30 – 12.30 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku

11.00 – 19.00 Kuharji – jedi po naročilu Magic Box

11.00 – 19.00 Razstava dietnih menijev

10.00 – 11.30 Svečana otvoritev 55. GTZ Slovenije

13.00 – 15.00 Sprejem ob otvoritvi 55 GTZ Slovenije in 100 – letnici TGZ
Kulinarični sprehod od lendavskih goric do ptujskih ravnic

15.00 – 16.30 Okrogla miza ZTAS

14.00 – 16.00 Priprava jedi pred gosti – razkosavanje (tekmovalci pogrinjek drugi del)

16.30 – 18.30 Priprava jedi pred gosti

20.00 – 01.00 Razglasitev rezultatov dnevnih tekmovanj z družabnim srečanjem

Sreda, 8. oktober 2008

07.00 – 09.00 Dietni meni priprava v živo

09.00 – 14.00 Tekmovanje dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem – kuharstvo

09.00 – 14.00 Tekmovanje dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem – strežba

09.00 – 11.00 Tekmovanje hotelski receptorji, pisni del

09.00 – 19.00 Ekipno tekmovanje v kuhanju menija
09.00 – 19.00 Ekipno tekmovanje v postrežbi menija

09.00 – 19.00 Razstava kulinarične in slaščičarske artistike kategorija D

09.00 – 19.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI – kulinarika, slaščičarstvo, pogrinjki

09.00 – 19.00 Tekmovanje kuhar leta GRAN PRIX – razstava hladna kuhinja

09.00 – 19.00 Razstava pogrinjkov

09.00 – 19.00 Razstava kulinarike in slaščičarskih izdelkov kategorija A B C

09.00 – 19.00 Predstavitev gostinsko turističnih podjetij: BORZA DELA
možnost štipendiranja in zaposlitve

09.00 – 19.00 Tekmovanje sobaric

09.00 – 12.00 Tekmovanje dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem – smer turizem

09.00 – 14.00 Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave – praktični del z zagovorom

10.00 – 18.00 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku

10.00 – 14.00 K

12.00 – 16.00 S Ekipno tekmovanje v pripravi
in postrežbi hladno toplega bifeja

12.00 – 16.00 Tekmovanje hotelskih receptorjev, praktični del

09.00 – 11.00
Mladi v gostinstvu in turizmu, predstavitev izobraževanlega programa, predstavitev poklicev v gostinstvu : natakar, kuhar

11.00 – 13.00 Voden ogled strokovnih razstav in tekmovanj

14.00 – 15.30 Okrogla miza MLADI V GOSTINTVU IN TURIZMU

13.00 – 18.00 Tekmovanje barmanov v mešanju pijač

13.00 – 18.00 Tekmovanje o poznavanju in točenju piva

14.00 – 16.00 Gospodinje turističnih kmetij

16.00 – 19.00 Tekmovanje Kuhar leta GRAND PRIX – topla kuhinja

16.00 – 17.00 Razglasitev rezultatov tekmovanja dijakov – smer kuharstvo, strežba, turizem

20.00 – 01.00 Razglasitev rezultatov dnevnih tekmovanj z družabnim srečanjem

Četrtek , 9. oktober 2008

09.00 – 17.00 Razstava gostinske opreme, inventarja, čistil, živil in pijač

09.00 – 11.00 Tekmovanje dijakov srednje živilske in agro -živilske šole – smer slaščičarstvo

09.00 – 12.00 Srečanje predsednikov Turističnih zvez Slovenije

09.00 – 17.00 Ekipno tekmovanje v kuhanju menija

09.00 – 17.00 Ekipno tekmovanje v postrežbi menija

09.00 – 17.00 Razstava kulinarične in slaščičarske artistike

09.00 – 17.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI – slaščičarstvo, pogrinjki

09.00 – 17.00 Razstava pogrinjkov

09.00 – 17.00 Razstava slaščičarskih izdelkov

09.00 – 17.00 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku

10.00 – 14.00 K

12.00 – 16.00 S Ekipno tekmovanje v pripravi
in postrežbi hladno toplega bifeja

11.00 – 12.30 Tekmovanje vinski svetovalci pisni del

11.00 – 13.00 Tekmovanje dijakov srednje živilske in agro -živilske šole – smer pekarstvo

13.00 – 17.00 Tekmovanje mladih kuharjev v starosti do 23 let v pripravi jedi iz perutnine

13.00 – 16.00 Tekmovanje v poznavanju slovenskih vin, praktični del

13.30 – 15.30 Zbor članov Turistično gostinske zbornice pri GZS

16.00 – 18.00 Razglasitev rezultatov dijakov – smer, pekarstvo, slaščičarstvo

19.30 – 02.30 Svečani zaključek 55. GTZ Slovenija z razglasitvijo rezultatov

Organizator prireditve 55. Gostinsko turističnega zbora Slovenije, si glede na število prijavljenih tekmovalcev na posamezna tekmovanja pridržuje pravico spremembe programa za nemoteno izvedbo tekmovanj.

V pričakujem vaših prijavnic na strokovne razstave vam želimo prijetne poletne dni.

Srečko Koklič
vodja projekta GTZ