Dve zlati medalji za Dolc 1834 na Worldfood Kazakhstan

Pridelovalec vina Anton Kostelec iz Drašičev, vinorodni okoliš Bela krajina, vstopa na trg Kazahstana. 29.11.2008 – Med 4. in 7. novembrom je na največjem srednjeazijskem sejmišču Atakent v Almaati potekal sejem “Worldfood Kazakhstan”. Na sejmu je bilo prisotnih 288 razstavljavcev iz 35 držav sveta.
Pridelovalec vina Anton Kostelec iz Drašičev, vinorodni okoliš Bela krajina, vstopa na trg Kazahstana.

K temu ga je ohrabrila tudi predvidena podpora pridelovalcem vina za promocijo na trgih tretjih držav, ki jo na podlagi uredbe ES omogoča Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

V okviru blagovne znamke Dolc.1834 je bilo na lastnem razstavnem prostoru predstavljenih enajst vin. Od teh so štiri
sodelovala na ocenjevanju vin. “Naš prvi sejemski nastop na tem trgu je bil zelo uspešen, saj smo prejeli dve zlati medalji” je povedal Benjamin Bajt, vodja prodaje in marketinga v Kazahstanu. Zlato medaljo je prejel Rumeni muškat, 2006, pozna trgatev in Sivi pinot, 1999, suhi jagodni izbor.

Sejemski nastop pa ni bil uspešen le zaradi prejetih zlatih medalj, temveč predvsem zaradi navezovanja številnih poslovnih stikov ter predstavitve blagovne znamke Dolc.1834, ki si je pričela utirati pot na Kazahstanskem trgu.