DOMAČIJA BUTUL, MANANU PRI KOPRU, SLOVENSKO SREDOZEMLJE
Na Mananu so vsi letni časi nekaj posebnega. Kot je nemirna pokrajina, tako smo z njo nemirni tudi mi, ki tu nenehno ičemo nove monosti za pripravo dobrot.
Skozi letne čase negujemo naravo, ki nam bogato poplača in nas vedno znova obdari s svojimi dobrotami. e desetletja se kolo vrti enako. Kulture Slovenske Istre so bile in bodo zmeraj dragocene in bogate. Na nai domačiji pridelke pripravljamo skupaj z naimi udeleenci delavnic sredozemske kuhinje.
Organiziramo kulinarično vinska druenja, predavanja in praktično predstavitev naih dobrot s sprehodi med naimi oljkami, zeliči in vsem ostalim, kar nas obkroa . Na povabilo nae pridelke in dejavnosti predstavljamo tudi preko meja Slovenske Istre in Slovenije.
Letonja jesen je topla in prijetna, veliko dobrot je e na vrtu, oljke bomo začeli obirati čez nekaj dni. Z jesenjo elimo pribliati to strastno Slovensko Istro čim več ljudem. Obiskovalcem na nai domačiji kot gostom na naih predstavitvah irom po Sloveniji in v tujini ponujamo monost okuanja delčka naih dobrot, ki so polne sonca, energije in topline.
Vabimo vas na obisk, ogled in pokuino :
08.11. LJUBLJANA PREDSTAVITEV NA LJUBLJANSKI VINSKI POTI V OKVIRU 11. FESTIVALA VINA
08.11. MANAN ZVEČER 18.00 – PREDSTAVITEV V OKVIRU PROJEKTA ťOD KANTINE DO TORKLEŤ MOK
09.11. MANAN MARTINOVO KOSILO PO SREDOZEMSKO
11.11. MANAN POTOPISNO PREDAVANJE LONDON
15.11. MANAN DELAVNICA SREDOZEMSKE KUHINJE IN KULINARIČNI VEČER V OKVIRU PROJEKTA VINO IN KULTURICA (PRIPRAVA RIBJIH IN KAKIJEVIH DOBROT)
18.11. RTVSLO DOBRO JUTRO SREDOZEMSKE JEDI
19., 20. IN 21.11. LJUBLJANA DELAVNICE Z VODENO DEGUSTACIJO SREDOZEMSKIH JEDI IN VIN NA 11. SLOVENSKEM FESTIVALU VINA IN 1. FESTIVALU KULINARIKE
22.11. TRST TORRI D EUROPA TRADICIONALNA PREDSTAVITEV Z DEGUSTACIJO V ORGANIZACIJI ZDRUENJA SLOW FOOD IZ ITALIJE
29.11. MANAN DELAVNICA SREDOZEMSKE KUHINJE ZA MLADE DRUINE (NI VEČ PROSTIH MEST)
06.12. MANAN DELAVNICA SREDOZEMSKE KUHINJE S PRAZNIČNIM JEDILNIKOM
16.12. RTVSLO DOBRO JUTRO KAKO JESTI ZDRAVO TUDI MED PRAZNIKI
19.12. MANAN VINSKO KULINARIČNI VEČER V OKVIRU PROJEKTA VINO IN KULTURICA
Na vse dogodke se je potrebno predhodno prijaviti ter preveriti tevilo prostih mest.
Slovenska Istra od nekdaj izareva posebno energijo. Ljudje smo odprti, druabni, temperamentni. Ta temperament najdemo tudi v naravi, na poljih, v oljčnikih in v vinogradih. Odraa se v kuhinji, ob pripravi hrane, v kleti, ob pripravi vina.
Hrana je bogata, pisana, okusna, vina so posebna, iva, nagajiva.
Na naa gostovanja prinaamo dobrote, ki izarevajo na temperament. Običite nas, okusite slast in strast Slovenske Istre in ostali nam boste zvesti za vedno. Vse dodatne informacije dobite na www.butul.net
Pripravila:
Tatjana Butul