Jesen na domačiji Butul

DOMAČIJA BUTUL, MANŽANU PRI KOPRU, SLOVENSKO SREDOZEMLJE
Na Manžanu so vsi letni časi nekaj posebnega. Kot je nemirna pokrajina, tako smo z njo nemirni tudi mi, ki tu nenehno iščemo nove možnosti za pripravo dobrot.
Skozi letne čase negujemo naravo, ki nam bogato poplača in nas vedno znova obdari s svojimi dobrotami. Že desetletja se kolo vrti enako. Kulture Slovenske Istre so bile in bodo zmeraj dragocene in bogate. Na naši domačiji pridelke pripravljamo skupaj z našimi udeleženci delavnic sredozemske kuhinje.

Organiziramo kulinarično vinska druženja, predavanja in praktično predstavitev naših dobrot s sprehodi med našimi oljkami, zelišči in vsem ostalim, kar nas obkroža . Na povabilo naše pridelke in dejavnosti predstavljamo tudi preko meja Slovenske Istre in Slovenije.

Letošnja jesen je topla in prijetna, veliko dobrot je še na vrtu, oljke bomo začeli obirati čez nekaj dni. Z jesenjo želimo približati to strastno Slovensko Istro čim več ljudem. Obiskovalcem na naši domačiji kot gostom na naših predstavitvah širom po Sloveniji in v tujini ponujamo možnost okušanja delčka naših dobrot, ki so polne sonca, energije in topline.

Vabimo vas na obisk, ogled in pokušino :
08.11. LJUBLJANA PREDSTAVITEV NA LJUBLJANSKI VINSKI POTI V OKVIRU 11. FESTIVALA VINA
08.11. MANŽAN ZVEČER 18.00 – PREDSTAVITEV V OKVIRU PROJEKTA ťOD KANTINE DO TORKLEŤ MOK
09.11. MANŽAN MARTINOVO KOSILO PO SREDOZEMSKO
11.11. MANŽAN POTOPISNO PREDAVANJE LONDON
15.11. MANŽAN DELAVNICA SREDOZEMSKE KUHINJE IN KULINARIČNI VEČER V OKVIRU PROJEKTA VINO IN KULTURICA (PRIPRAVA RIBJIH IN KAKIJEVIH DOBROT)
18.11. RTVSLO DOBRO JUTRO – SREDOZEMSKE JEDI
19., 20. IN 21.11. LJUBLJANA DELAVNICE Z VODENO DEGUSTACIJO SREDOZEMSKIH JEDI IN VIN NA 11. SLOVENSKEM FESTIVALU VINA IN 1. FESTIVALU KULINARIKE
22.11. TRST TORRI D EUROPA – TRADICIONALNA PREDSTAVITEV Z DEGUSTACIJO V ORGANIZACIJI ZDRUŽENJA SLOW FOOD IZ ITALIJE
29.11. MANŽAN DELAVNICA SREDOZEMSKE KUHINJE ZA MLADE DRUŽINE (NI VEČ PROSTIH MEST)
06.12. MANŽAN DELAVNICA SREDOZEMSKE KUHINJE S PRAZNIČNIM JEDILNIKOM
16.12. RTVSLO DOBRO JUTRO – KAKO JESTI ZDRAVO TUDI MED PRAZNIKI
19.12. MANŽAN VINSKO KULINARIČNI VEČER V OKVIRU PROJEKTA VINO IN KULTURICA

Na vse dogodke se je potrebno predhodno prijaviti ter preveriti število prostih mest.

Slovenska Istra od nekdaj izžareva posebno energijo. Ljudje smo odprti, družabni, temperamentni. Ta temperament najdemo tudi v naravi, na poljih, v oljčnikih in v vinogradih. Odraža se v kuhinji, ob pripravi hrane, v kleti, ob pripravi vina.
Hrana je bogata, pisana, okusna, vina so posebna, živa, nagajiva.

Na naša gostovanja prinašamo dobrote, ki izžarevajo naš temperament. Obiščite nas, okusite slast in strast Slovenske Istre in ostali nam boste zvesti za vedno. Vse dodatne informacije dobite na www.butul.net

Pripravila:
Tatjana Butul