Martinovanje Jeruzalem Ormož

JERUZALEM JE PRIPRAVLJEN NA OBISK SVETEGA MARTINA
Pestro štiridnevno dogajanje na tradicionalnem martinovanju v Ormožu.
Kakor bolj se približuje čas martinovanja, torej veselih dni ob dozorenju žlahtne kapljice, vse več je napovedi o prireditvah povezanih s prehodom mošta v vino. In tradicionalno martinovanje pripravljajo tudi letos v Ormožu, kjer bo bogato in pestro štiridnevno kulinarično in glasbeno dogajanje popestrila otvoritev nove degustacijske dvorane. Dobrodošla novost letošnjega programa, pa je tudi organiziran izlet v sodelovanju s turistično agencijo, ki bo razbremenil marsikaterega voznika, ki bi rad poskusil dobro kapljico pa ne sme zaradi prometnih predpisov.

Kakorkoli že, vinska klet Jeruzalem Ormož že peto leto zapored prireja martinovanje s pestrim štiridnevnim dogajanjem v Ormožu. V šotoru ob vinski kleti je od četrtka do nedelje (6.- 9.11.) predviden bogat kulturni, zabavni in kulinarični program za otroke, mlade in mlade po srcu. Obiskovalci se bodo lahko poleg zabavanja ob dobri glasbi, kvalitetnemu vinu ter izbranih kulinaričnih dobrotah, udeležili tudi nekoliko bolj izobraževalno obarvanih vsebin.

V četrtek, 6. novembra je najprej ob 12. uri na sporedu omenjena otvoritev nove degustacijske dvorane Jeruzalema Ormož, s čem se bo uradno tudi začelo letošnje martinovanje. Takoj zatem se bodo Prleki pomerili tudi na tekmovanju za najmočnejšega Prleka, pozno popoldne pa bodo prvi dan martinovanja zaključile Vesele Štajerke.

Naslednji dan, v petek, 7. novembra, bo družba Jeruzalem Ormož, enako kot lani, tudi letos namenil dodatno pozornost izobraževanju mladih, ki bodo spoznavali kulturo uživanja in bogato zgodovino predelave vin. Na ta dan Ormož obišče veliko število srednjih šol iz vse Slovenije, ki si ogledajo vinsko klet, se udeležijo predavanja o poznavanju in kulturi pitja vina ter pokusijo vina na degustaciji. Poskrbljeno bo tudi za glasbeno zabavo s skupinami Tribute 2 Love, Crvena jabuka in trubači Fešta bend.

V soboto, 8. novembra, bo na sporedu nekaj novega. Posebnost in dobrodošla novost letošnjega martinovanja je namreč tudi sodelovanje z agencijo Sonček, katera organizira enodnevni sobotni izlet na martinovanje. Pester sobotni program zajema ogled cerkvice v Jeruzalemu, degustacijo v zidanici Malek, rajanje v prireditvenem šotoru v Ormožu, krst mošta ter v večernih urah koncert Oliverja Dragojeviča in skupine Mambo Kings.

Nedelja, 9. novembra pa je namenjena martinovanju za otroke. Martinova nedelja bo namreč v Jeruzalemu Ormož postregla vsem obiskovalcem z brezplačnim zajtrkom in od 12. ure z zabavo za otroke s Spidijem in mini zvezdami, animacijo za otroke, ob 13. uri pa bosta nastopila še Korado in Brendi..

Besedilo: (ob)