Tematski večer: Konzorcij zelen in Nanoški sir

V petek, 7. novembra 2008 je v Vinoteki Vipava potekal tematski večer, ki ga je organizirala Razvojna agencija ROD. Tematski večer je hkrati predstavljal uvod v prireditev "Vinski hrami Vipavske doline med martinom in božičem", saj je del nje.
Svoja vina so predstavili člani Konzorcija Zelen. Vinsko degustacijo je popestrila predstavitev Nanoškega sira iz mlekarne Vipava, katerega so gostje tematskega večera lahko tudi okušali in uživali cel večer ob vinih. Nanoški sir je predstavila Alenka Stopar.

Poleg tega so si lahko gostje ogledali predstavitveni DVD (multivizijo) o Vipavski dolini.

Na večeru posvečenemu tipičnemu vipavskemu – z zagotovljenim geografskim poreklom je bilo torej moč okušati in pokušati ter spoznati odlična avtohtona Vipavska vina kot tudi Nanoški sir.
Ob odličnih vinih in okusnemu Nanoškemu siru smo poklepetali o vinu Zelen in Konzorciju Zelen, o vinu Pinela ter o Vipavski mlekarni in nanoškem siru. Debate so se kar vrstile, tematski večer se je zato zavlekel do 21.30.

Udeleženci oziroma gostje tematskega večera so bili navdušeni nad programom, ponudniki in degustiranimi izdelki, torej vinom in sirom.

Besedilo: Tea Fabčič