Podelili so priznanja za kakovost gostinske ponudbe ter priznanja za jubileje poslovanja.
MAJDI MID (RESTAVRACIJA M) DVOJNO PRIZNANJE
V portorokem Avditoriju je, pred več kot 200 gostov, gostinsko – turističnih delavcev, vinskih vitezov, novinarjev in drugih, potekala slovesna podelitev letonjih priznanj za kakovost gostinske ponudbe, ter priznanj za jubileje poslovanja v gostinstvu, ki jo je pripravila Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno podjetniki zbornici Slovenije. tevilo priznanj je vsako leto omejeno na enajst, posamezne regije pa se med seboj dogovarjajo o kandidatih.
In letos je v najoji izbor za najvija stanovska priznanja, zlate plakete GTZ, katera sta podelila predsednik OZS Miroslav Klun, in predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem Matja Mate, prilo devet gostincev iz cele Slovenije. In s skrajnjega severovzhoda drave, iz Pomurja, je obe letonji najviji priznanji, tako za kakovost gostinske ponudbe kot za jubilej poslovanja, prijela le Majda mid, lastnica in direktorica Restavracije M iz Gornje Radgone.
Ugledna pomurska gostinka, ki je sicer znana po vsej Sloveniji, posebej pa v sosednji Avstriji, Majda mid, opravlja zasebno gostinsko dejavnost, kot samostojna podjetnica e od leta 1988. Pred tem je bila zaposlena v Zdraviliču Radenska Radenci na vodilnih in vodstvenih delih (ef strebe, vodja nabave, komercialist), zadnja dva mandata (8 let ) pa je bila direktorica hotela Grozd v Gornji Radgoni. Pred dvajsetimi leti (1988) se je odločila za samostojno gostinsko dejavnost. Pridobljeno znanje in e takratno veliko priljubljenost med gosti hotela Grozd, je s pridom izkoristila v gostinstvu in zelo hitro uspela, saj je po tirih letih (leta 1992) odprla lastno restavracijo na sedanji lokaciji ob glavni cesti Maribor – Murska Sobota, na Partizanski ulici v Gornji Radgoni, kjer lahko sprejme 150 gostov v restavraciji in 50 gostov na terasi. Zaposlenih ima devet delavcev gostinske stroke, v svoji restavraciji pa je omogočila prakso najmanj petdesetim učencem iz srednjih gostinskih ol, zlasti iz SGT Radenci. V svoji restavraciji ima poudarek na domačih jedeh iz pomurskega in tajerskega okolja ter ribjih in divjačinskih specialitetah.
Gostinka Majda mid se s sinom Danijelom, ki jo bo mimogrede čez čas nasledil, in drugimi zaposlenimi udeleuje tudi raznih tekmovanj z gostinskega področja doma in v tujini. V Sloveniji je bila stalna udeleenka gostinsko turističnih zborov, v sosednji Avstriji pa se udeleuje vsako leto razstave kulinarike v Bad Gleichenbergu in Warmbad Villchzu. Pred nekaj leti pa je v sklopu Ministrstva za drobno gospodarstvo in turizem sodelovala na promociji slovenskega turizma v Budimpeti na Madarskem. Bilo pa je tudi veliko drugih nastopov, tekmovanj, priznanj ipd. V obrazloitvi za visoki priznanji OZS je med drugim tudi zapisano, da je Majda mid e od vsega začetka zasebnega opravljanja dejavnosti zelo aktivna v organih Območne obrtno-podjetnike zbornice Gornja Radgona. Tako je bila en mandat člana nadzornega odbora OOZ Gornja Radgona, dva mandata član upravnega odbora OOZ Gornja Radgona ter tri mandate predsednica sekcije gostincev pri OOZ Gornja Radgona. Prav tako je zelo aktivna v okviru Turistične zveze Pomurja, kjer sodeluje pri predstavitvi turistične ponudbe celotne regije.
Da pa Majda mid ni od muh potrjuje e eno priznanje, ki ga je prejela prav te dni. Za uspeen nastop na 50. Svetovnem kongresu FIJET, s pogostitvijo Okusiti Slovenijo, ki je v drugi polovici oktobra letos potekala na Ljubljanskem gradu. Dodati pa tudi kae, da podjetna Majda mid e pripravlja novo storitveno dejavnost; Tik ob Restavraciji M bo namreč v kratkem odprla e modni frizerski salon.
Besedilo in foto: O.B.