Miha Istenič vam želi srečno in uspešno 2009

Leto je naokoli in rad bi Vam med prvimi zaželel srečno in uspešno novo leto 2009. Leto, ki počasi odhaja je bilo za penine odlično.
Ljudje se vedno bolj odločate za mediteranski življenjski slog in odlične penine so seveda njegov pomemben del. Posebej nas veseli, da poleg tradicionalne prednovoletne porabe raste potrošnja penin v ostalih mesecih leta in da smo skupaj dosegli velik pomik naprej v kulturi uživanja penin.

Naslednji razlog za zadovoljstvo je, da nas je narava obdarila z enim najboljših letnikov zadnjega desetletja na Bizeljskem. Osnovna vina imajo povprečne alkohole okoli 10,7% vol., skupne kisline 8,5 gramov na liter in pH okoli 3,10. Vina lepo zorijo in pričakujemo izredno elegantne, lepo strukturirane in bogate penine letnika 2008.

Isteničevi praznujemo letos 40 let odkar nam je narava podarila prvo grozdje za našo prvo penino Barbara. Od takrat dalje vsako leto pridelujemo penine in do sedaj smo jih napolnili že več kot tri milijone. Zadnjih osemnajst let je bilo za nas izredno uspešnih saj smo za naše penine prejeli osem šampionskih naslov in naslov svetovnega šampiona. V čast prvih štirih dekad našega družinskega dela bo v naslednjih dneh luč sveta ugledala monografija z, za zdaj še delovnim naslovom, Penine Istenič, življenjska zgodba družine Istenič.

V novembru 2008 smo morali, na žalost vseh, ki ste radi zahajali v naš lokal v celjskem Citycentru, iz objektivnih razlogov zapreti njegova vrata. Z našimi peninami se boste vseeno še vedno lahko ťpocrkljaliŤ v dnevnem baru Pomaranča, ki se zdaj nahaja na mestu, kjer je prej stal naš paviljon. Obljubili so nam, da se bodo prilagajali Vašim zahtevam in željam, zato Vam priporočamo, da jih čim prej obiščete.

Ker je v medijih in vse naokoli polno slabih novic, Vas želim ohrabriti tudi z naslednjimi razmišljanjem. Na žalost se slabe novice prodajajo bolje kot dobre, zato jih je tudi posledično več v obtoku. Gremo dalje in si raje nazdravimo z zvezdami v naših kozarcih.

S spoštovanjem,

Miha Istenič, direktor
Istenič d.o.o.