Radgonske gorice d.d. – dobrodelni Miklavžev koncert za šolanje otrok

Družba Radgonske gorice, d.d. in Glasbena šola Gornja Radgona sta v nedeljo, 7. decembra, pripravili dobrodelni Miklavžev koncert v izvedbi Big banda Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice z glasbenim gostom Edvinom Fliserjem. Dogodek je minil v znamenju glasbe, prazničnega vzdušja in dobrodelnosti.

Izkupiček, ki je bil zbran skozi prostovoljne prispevke in s prodajo Miklavževega vina, so Radgonske gorice podvojile. S podvojenim zneskom bodo tako omogočili celoletno šolanje 11-ih otrok na Glasbeni šoli Gornja Radgona.

Miklavževega koncerta, ki se je odvijal v prostorih Kulturnega doma Gornja Radgona, se je udeležilo čez 300 obiskovalcev. Zbrani so se zabavali ob najlepših prazničnih melodijah, ki jih je zaigral Big band Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice pod taktirko Slavka Ahlina, za vrhunec večera pa je poskrbel priznani slovenski pevec Edvin Fliser.

Prireditev je bila izrazito dobrodelno naravnana. Del sredstev so zbrali s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev, del pa s prodajo Miklavževega vina. Zbrani znesek so Radgonske gorice podvojile, s čimer so omogočili letno šolanje 11-ih otrok, ki jim je glasbeno izobraževanje v Glasbeni šoli Gornja Radgona do sedaj bila le želja, saj si sami tega niso mogli privoščiti.

Kot sta poudarila organizatorja Borut Cvetkovič, direktor Radgonskih goric d.d., in Tomaž Polak, ravnatelj glasbene šole Gornja Radgona, je koncert, ki je letos potekal prvič, pokazal, da si domačini želijo tovrstnih glasbenih prireditev in da je med ljudmi še vedno močno prisoten čut za dobrodelnost in želja pomagati bližnjemu.

Obiščite spletno stran www.radgonske-gorice.si