Dnevi prekmurskega vina

Vinogradniki in vinarji s Prekmurja, ki se ponašajo z bogato in dolgoletno tradicijo, bodo v okviru prvih „Dnevov prekmurskega vina“, ki bo ta konec tedna, med petkom (30.1.) in nedeljo (1.2.), v Moravskih Toplicah, predstavili svoja vina, ki izvirajo z edinstvenega vinorodnega območja.
KONEC TEDNA PRVI DNEVI PREKMURSKEGA VINA

Že v petek, v restavraciji hotela Termal v Termah 3000 v Moravskih Toplicah, bo 30 uspešnih vinarjev predstavilo kar 150 različnih vzorcev vin. Hkrati bodo vinarji, na čelu z vodjo organizacije, Ernestom Novakom s Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota, prisotne seznanili tudi z akcijo označevanja gostinskih lokalov z nazivom „Tü točimo prekmurski špricer“. Vsekakor bodo organizatorji, poleg KGZ Murska Sobota so to društva vinogradnikov iz Prekmurja, družba Terme 3000, d.o.o., in občina Moravske Toplice, predstavili tudi največje dosežke vinogradništva in vinarstva v Prekmurju.

Na petkovem dogajanju, kjer so organizatorji povabili gostince in druge zainteresirane iz cele Slovenije, bodo pripravili tudi kulturni program in odprtje priložnostne razstave o zgodovini vinogradništva v Prekmurju. Ob pokušini 150 različnih sort vin, bo na volji tudi hladno-topli bife prekmurskih dobrot. V soboto se bodo med 10. in 13. uro predstavili vinogradniki Goričkega , med 13. in 16. uro pa vinogradniki Lendavskih goric. Zadnji dan, v nedeljo,1. februarja pa bo še dan odprtih vrat vinskih kleti vseh sodelujočih vinogradnikov, s celotnega območja Prekmurja.

O.B.