Hotel Izvir

Odprli so prenovljeni hotel Izvir v Radencih.
Naložbo vredno 5,6 milijona so delno sofinancirali s sredstvi evropskega strukturnega sklada ta regionalni razvoj

Radenci – V zdraviliško – turističnem kraju Radenci je bilo danes sila slovesno. Minister za zdravje Blaž Miklavčič in direktor PS Sava Janez Bohorič, s sodelavci, so namreč v družbi Zdravilišče Radenci odprli prenovljen najstarejši zdraviliški hotel za rehabilitacijo bolezni srca in ožilja v Sloveniji. Nekdanjo Terapijo so preimenovali v Izvir, obnova pa je stala 5,6 milijona evrov. Od tega je 1,5 milijona evrov prispeval evropski strukturni sklad za regionalni razvoj. Objekt, ki je kulturno zaščiten, so začeli obnavljati junija lani, zajema pa 3800 kvadratnih metrov površin, od katerih jih je 1200 kvadratnih metrov novih. V hotelu je po besedah direktorja Milana Karolija 42 dvoposteljnih in 23 enoposteljnih sob, v zdravilišču, kjer imajo 651 postelj in 291 zaposlenih, pa so imeli lani okoli 230.000 nočitev in 180.000 dnevnih kopalcev.

„Z obnovo tega hotela, s čimer želimo obnoviti nekdanji blišč zdraviliškega turizma v Radencih, končujemo naš 10-letni razvojni ciklus in potrjujemo strateško razvojno usmeritev poslovne skupine Sava kot vodilnega ponudnika turističnih storitev v Sloveniji,"je na novinarski konferenci pred odprtjem povedal predsednik uprave PS Sava Janez Bohorič.

Skupina ustvari v turizmu tretjino prihodkov in zaposluje dobro polovico sodelavcev, celotna vrednost naložb v panogi do danes pa je po Bohoričevih besedah blizu 200 milijonov evrov. Za naložbe smo dobili več kot 145 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz naslova izboljšanja turistične infrastrukture v Sloveniji, je povedal.

Direktor dejavnosti Turizem v skupini Sava mag. Andrej Šprajc je dejal, da se bodo po intenzivnem naložbenem ciklu zdaj osredotočili na pozicioniranje zmogljivosti na turističnem trgu, ob spreminjajočih se gospodarskih razmerah pa več energije namenjajo aktivnejšemu trženju. Razvojno priložnost vidijo predvsem v ponudbi visokokavostnega turizma.

Zdravilišče Radenci, ki si je decembra namesto term znova nadelo nekdanje ime zdravilišče, si želi po besedah direktorja Mladena Kučiša z novo pridobitvijo zagotoviti večji tržni delež. Ob povečanju prepoznavnosti zdravilišča bodo več pozornosti namenjali razvoju diagnostike za srčno-žilna obolenja in rizične bolezni modernega časa, vezane na ta obolenja, promoviranju lastnih vrhunskih strokovnjakov in središča za welness, ponujali bodo tudi vrhunske programe ajurvede in drugih storitev na področju sprostitve.

Besedilo in foto: O.B.