Otvoritev sezone Pargljev – Pargljada 2009 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani je potekala 31. marca. Na tekmovanju v pripravi Pargljeve jedi je sodelovalo 13 odličnih kuharskih ekip. Tudi dve iz Hrvake. Pargljeve dobrote so se odlično poročale s sommeliersko izbranimi Pargelj vini.VEČ KOT 50 FOTOGRAFIJ JE Pargljade 09
Martin Blejec in Marko Potočnik iz GH Union sta zmagovalca tekmovanja v pripravi riote s parglji in …
Drugo mesto je osvojil Botjan Jamek iz Hotela Perla – Hit d.d. Nova Gorica.
Na tretji stopnički sta stala Gregor Jager in Iztok Krajnc iz Restavracije JB Ljubljana.
Vsi letonji tekmovalci:
Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom strokovne komisije Drutva kuharjev in slačičarjev Slovenije. Komisijo za ocenjevanje so sestavljali kuharski mojstri Toma Vozelj, Janez Bratov, Janez Zdolak in Branko Podmenik.
Pargljeve jedi kar kličejo po Pargelj vinu. Letos je 25 člansko komisijo sommelierjev vije druge stopnje prepričalo sedem vin:
Sommelierji II. so komisijsko izbiro opraviljali v profesionalni degustacijski sobi na sedeu Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino.
SESTAVA KOMISIJE
Sommelierji II.:
Dejan Baier
Leon Furman
Bogomir Remih
Duan Kelbič
Alojz Cedula
T. Toa Sebean
Slavko Murič
Dolores Fiderek
Igor utarič
Danilo tumberger
Urh Jakob
Simona Kolonjak
Peter Pertoci
Ivo Lunik
Ale Krempl
Leon Repov
Katja Gobec
Edvard Kuner
Smiljan Benkovič
Franci Pavli
Majda Mogu
Simeon Črenar
Ana Krajnc
Joef Kamenek
Amadeja Tacer
Silva Zadnik
Joe Bagola
Spremljevalni člani:
Janez Verboten
Janez Bratov
Borut Godec
Slavko Podbrenik
Staa Cafuta
Matja Ledinek
Tekmovanje so omogočili:
Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino
Drutvo kuharjev in slačičarjev Slovenije
Gostinstvo Femec Igor
Vinske kleti Slovenije vinoteka GR
Zavod za turizem Ljubljana
Javno podjetje Ljubljanska parkiriča in trnice, d.o.o.
Gospodarsko razstaviče Ljubljana
Revija Pet zvezdic, Levinja d.o.o.
Čokolada Strast
Oljarna Kocbek
WAF – sommelierski pripomočki