ŠPargljeva kuharska lovorika Grand hotelu Union Ljubljana

Otvoritev sezone ŠPargljev – ŠPargljada 2009 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani je potekala 31. marca. Na tekmovanju v pripravi ŠPargljeve jedi je sodelovalo 13 odličnih kuharskih ekip. Tudi dve iz Hrvaške. ŠPargljeve dobrote so se odlično poročale s sommeliersko izbranimi ŠPargelj vini.VEČ KOT 50 FOTOGRAFIJ JE ŠPargljade 09

Martin Blejec in Marko Potočnik iz GH Union sta zmagovalca tekmovanja v pripravi rižote s šparglji in …

Drugo mesto je osvojil Boštjan Jamšek iz Hotela Perla – Hit d.d. Nova Gorica.

Na tretji stopnički sta stala Gregor Jager in Iztok Krajnc iz Restavracije JB Ljubljana.

Vsi letošnji tekmovalci:

  • HOTEL PERLA, HIT d.d. Nova Gorica, BOŠTJAN JAMŠČEK
  • POSLOVNA RESTAVRACIJA BORBONA, LEK STORITVE d.o.o., VLADO ZUPAN, DRAGICA ŠUSTER
  • THERMANA d.d., DRUŽBA DOBREGA POČUTJA, ELVIS VONČINA, TOMAŽ TURK
  • RESTAVRACIJA JB, JANEZ BRATOVŽ s.p., GREGOR JAGER, IZTOK KRAJNC
  • RESTORAN GRADSKA KAVANA LOVRAN, BRAND d.o.o., ŽELJKO NEVEN BREMEC, KRISTIAN KOZMIĆ
  • GOSTILNA DENK, GREGOR VRAČKO s.p., GREGOR VRAČKO, MATEVŽ BOŽIČ
  • UDRUGA KUHARA ISTARSKE ŽUPANIJE, ZORAN STANISAVLJEVIĆ, DRAGICA LUKIN
  • HOTEL HABAKUK, TERME MARIBOR d.d., GREGOR JABUKA, GREGA VOGRIN
  • HOTEL PERLA, HIT d.d. Nova Gorica, ADI BLAŠKO
  • GOSTILNA GRIČ, ZLATI GRIČ d.o.o., ZORAN BOGDANOVIĆ, ROBERT BREZNIK
  • SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM CELJE, MATIC URŠIČ, MARKO MAGAJNE
  • GOSTIŠČE KOVAČ, JOŽE KOVAČ s.p., PETER KOVAČ
  • GRAND HOTEL UNION, MARTIN BLEJEC, MARKO POTOČNIK

    Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom strokovne komisije Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Komisijo za ocenjevanje so sestavljali kuharski mojstri Tomaž Vozelj, Janez Bratovž, Janez Zdolšak in Branko Podmenik.

    ŠPargljeve jedi kar kličejo po ŠPargelj vinu. Letos je 25 člansko komisijo sommelierjev višje druge stopnje prepričalo sedem vin:

  • Zvrst, Jeruzalem Ormož, Štajerska Slovenija
  • Sauvignon, Dveri-pax, Štajerska Slovenija
  • Malvazija, Rodica, Slovenska Istra
  • Sauvignon, Radgonske gorice, Štajerska Slovenija
  • Sauvignon, Steyer vina, Štajerska Slovenija
  • Renski rizling, Vinag, Štajerska Slovenija
  • Zvrst, Vina Joannes, Štajerska Slovenija


    Sommelierji II. so komisijsko izbiro opraviljali v profesionalni degustacijski sobi na sedežu Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino.

    SESTAVA KOMISIJE
    Sommelierji II.:

    Dejan Baier
    Leon Furman
    Bogomir Remih
    Dušan Kelbič
    Alojz Cedula
    T. Toša Sebešan
    Slavko Muršič
    Dolores Fideršek
    Igor Šuštaršič
    Danilo Štumberger
    Urh Jakob
    Simona Kolonjak
    Peter Pertoci
    Ivo Lužnik
    Aleš Krempl
    Leon Repovž
    Katja Gobec
    Edvard Kužner
    Smiljan Benkovič
    Franci Pavli
    Majda Mogu
    Simeon Črešnar
    Ana Krajnc
    Jožef Kamenšek
    Amadeja Tacer
    Silva Zadnik
    Jože Bagola
    Spremljevalni člani:

    Janez Verboten
    Janez Bratovž
    Borut Godec
    Slavko Podbrežnik
    Staša Cafuta
    Matjaž Ledinek

    Tekmovanje so omogočili:
    Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino
    Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije
    Gostinstvo Femec Igor
    Vinske kleti Slovenije – vinoteka GR
    Zavod za turizem Ljubljana
    Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o.
    Gospodarsko razstavišče Ljubljana
    Revija Pet zvezdic, Levinja d.o.o.
    Čokolada Strast
    Oljarna Kocbek
    WAF – sommelierski pripomočki