Izbrali so najboljšo špargljevo jed

Mestna občina Koper je letošnji mesec april poimenovala mesec špargljev, saj ga je zaznamoval Festival špargljev. V okviru festivala se odvijajo številne prireditve, včeraj pa so v Gračišču izbrali najboljšo špargljevo jed.

Tekmovanje je bilo že drugo po vrsti, prijavilo pa se je pet restavracij in sicer Istrska klet Pomjan, La Bellavita restaurant & bar, Restavracija Villa Andor, Gostišče in pizzeria Ražman ter restavracija Skipper. Kakšen je bil namen tega tekmovanja je povedala Tamara Kozlovič iz Turistične organizacije Koper:

Pet članska komisija je pri jedeh ocenjevala izvirnost, videz krožnika, okus jedi, predstavitev in predlog katero vino spada k tej jedi. Plaketo in pokal za najboljšo špargljevo jed je dobila jed z imenom Ribič nabira šparglje, Restavracije Villa Andor. Kot je povedal Tomaž Bevčič, vodja kuhinje v Villi Andor, pa je to vsekakor neko priznanje:

K dobrim jedem iz špargljev se seveda prileže tudi dobra kapljica. Tako je Marinko Rodica, vinar iz Trušk, na včerajšnjem tekmovanju predstavil svoje Špargljevo vino, s katerim se je predstavil pri projektu Špargelj vino, ki ga organizira Zavod SloVino Maribor:

Drugo Tekmovanje za najboljšo špargljevo jed se je odvijalo pri lanskoletnem zmagovalcu Gostilni in pizzeriji Ražman, do konca Festivala špargljev pa nas čakata še prireditev Največja frtalja iz šparg Slovenije in tradicionalni praznik špargljev, ki bo 25. aprila v Gračišču.