Večer s kmetijo Prinčič in vinogradnitvom Rojac, bo v četrtek, 16.4. ob 20.00. uri v Kavarni Romarin in R klubu.
KMETIJA PRINČIČ
Prvi zapiski o prednikih kmetije Prinčič so iz krstnih knjig iz leta 1848. Na manjem posestvu so poleg vinske trte gojili tudi druge kulture. Kmetija se je v kasnejih obdobjih irila tako, da danes razpolaga kar z nekaj hektari vinske trte. Vinogradi so zgočeni v treh različnih vinogradnikih legah. Najstareji so stari preko tirideset let in v njih najdemo e stare avtohtone sorte. Noveji nasadi so gosti, zasajeni s tremi do petimi kloni iste sorte. Ta pestrost, poleg klime in tal, omogoča ugodna razmerja med sladkorji, kislinami in aromami, kar zaznavamo kasneje v harmoniji vin.
VINOGRADNITVO ROJAC
Rodbina Rojac je na Gaonu e od sedemnajstega stoletja. Rojci so se od vedno ukvarjali z vinogradnitvom in pridelovanjem oljk. Tisočletno tradicijo vinogradnitva na hribovitih delih Slovenske Istre so ponovno postavile na noge in jo nadaljujejo mlaje generacije. Preskok v predelavo grozdja, ki daje najbolj kakovosten pridelek, je bila najzahtevneja naloga zadnjih desetletij. Prestrukturiranje vinogradov je terjalo precej samo prepričevanja, načrtovanj in veliko tehničnega znanja. Verjamejo v tradicijo predelave vina, ki se je izoblikovala skozi roke njihovih dedkov in verjamejo v spoznanja moderne enologije. Zato pridelujejo vina, ki so blizu naravi, z minimalnimi posegi vanje, vendar s skrbnim spremljanjem zorenja in oblikovanja vinskega karakterja.
Oba vinogradnika se vam bosta predstavila s svojimi vrhunskimi vini,
Romarin pa bo poskrbel za primerno kulinarično spremljavo:
MIHAEL REBULA, PRINČIČ, suho, 2007
MALVAZIJA, ROJAC, suho, 2007
Marinirana hobotnica z limono,oljčnim oljem in zelenimi parglji
*
MIHAEL RDEČE, PRINČIČ, suho, 2005
RENERO, ROJAC, suho, 2005
Goveji rostbif s paradinički, pinjolami in alotko
*
SLADKI MIHAEL, PRINČIČ, sladko, 2006
STARI D`OR BELO, ROJAC, suho, 2006
Panakota z jagodičevjem
Cena degustacijskega menija je 18,00 .
Rezervacije na tel. t. 02/234 3180, 031/388-179; na e-naslovu rozmarin@rozmarin.si in v Restavraciji Romarin.