Kmetija Prinčič in vinogradništvo Rojac v Mariboru

Večer s kmetijo Prinčič in vinogradništvom Rojac, bo v četrtek, 16.4. ob 20.00. uri v Kavarni Rožmarin in R klubu.
KMETIJA PRINČIČ
Prvi zapiski o prednikih kmetije Prinčič so iz krstnih knjig iz leta 1848. Na manjšem posestvu so poleg vinske trte gojili tudi druge kulture. Kmetija se je v kasnejših obdobjih širila tako, da danes razpolaga kar z nekaj hektari vinske trte. Vinogradi so zgoščeni v treh različnih vinogradniških legah. Najstarejši so stari preko štirideset let in v njih najdemo še stare avtohtone sorte. Novejši nasadi so gosti, zasajeni s tremi do petimi kloni iste sorte. Ta pestrost, poleg klime in tal, omogoča ugodna razmerja med sladkorji, kislinami in aromami, kar zaznavamo kasneje v harmoniji vin.

VINOGRADNIŠTVO ROJAC
Rodbina Rojac je na Gažonu že od sedemnajstega stoletja. Rojci so se od vedno ukvarjali z vinogradništvom in pridelovanjem oljk. Tisočletno tradicijo vinogradništva na hribovitih delih Slovenske Istre so ponovno postavile na noge in jo nadaljujejo mlajše generacije. Preskok v predelavo grozdja, ki daje najbolj kakovosten pridelek, je bila najzahtevnejša naloga zadnjih desetletij. Prestrukturiranje vinogradov je terjalo precej samo prepričevanja, načrtovanj in veliko tehničnega znanja. Verjamejo v tradicijo predelave vina, ki se je izoblikovala skozi roke njihovih dedkov in verjamejo v spoznanja moderne enologije. Zato pridelujejo vina, ki so blizu naravi, z minimalnimi posegi vanje, vendar s skrbnim spremljanjem zorenja in oblikovanja vinskega karakterja.


Oba vinogradnika se vam bosta predstavila s svojimi vrhunskimi vini,

Rožmarin pa bo poskrbel za primerno kulinarično spremljavo:

MIHAEL REBULA, PRINČIČ, suho, 2007
MALVAZIJA, ROJAC, suho, 2007
Marinirana hobotnica z limono,oljčnim oljem in zelenimi šparglji
*
MIHAEL RDEČE, PRINČIČ, suho, 2005
RENERO, ROJAC, suho, 2005
Goveji rostbif s paradižnički, pinjolami in šalotko
*
SLADKI MIHAEL, PRINČIČ, sladko, 2006
STARI D`OR BELO, ROJAC, suho, 2006
Panakota z jagodičevjem

Cena degustacijskega menija je 18,00 €.

Rezervacije na tel. št. 02/234 3180, 031/388-179; na e-naslovu rozmarin@rozmarin.si in v Restavraciji Rožmarin.