Komu kotliček sejma Lov?

Letos bo v kuhanju lovskega golaža, ribje čorbe in gobove juhe tekmovalo rekordnih 47 ekip iz Slovenije in tujine!
Med najbolj zanimivimi spremljevalnimi dogodki na 6. mednarodnem sejmu lovstva, ribištva, turizma in aktivnosti v naravi, „Lov 2009“, ki bo na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni med 17. in 19. 4. 2009, bodo gotovo kulinarična tekmovanja za „Kotliček sejma Lov 2009“. Zato so organizatorji na tekmovanja privabili številne ljubitelje narave in izbrane kulinarike, na tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, ribje čorbe in gobove juhe. Na tekmovanju, ki ga v okviru sejma Lov v nedeljo, 19. 4. 2009 skupaj pripravljajo: Pomurski sejem, Center za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma – Racoon d.o.o., Revija Pet zvezdic, Lovska zveza Slovenije in Ribiška zveza Slovenije, bo tako sodelovalo kar 47 tričlanskih ekip, ki jih tvorijo člani lovskih in ribiških družin, gostinci ter vsi drugi ljubitelji kulinarike in narave tako iz Slovenije kot iz tujine.

Količina pripravljene jedi na tekmovanju mora zadoščati vsaj za pokušnjo strokovne tričlanske ocenjevalne komisije. Vsekakor pa je dobrodošlo, da ekipe svoje presežke ponudijo tudi v pokušnjo številnim navijačem, ki je na omenjenih tekmovanjih ne manjka. Recepti in priprava tekmovalnih jedi so prepuščeni domiselnosti samih udeležencev. Minimalna zahteva pa je, da lovski golaž poleg ostalega vsebuje divjačinsko meso, ribja čorba – ribe, gobova juha pa katerokoli vrsto ťužitnihŤ gob. Dovoljeni so vsi naravni ojačevalci okusa in razpoloženja, kot so začimbe, vino, lovski rogovi, harmonike… Nagrade strokovne komisije bodo podeljene za prva tri mesta v treh kategorijah, torej za najboljši lovski golaž, za najboljšo ribjo čorbo in za najboljšo gobovo juho, in sicer: 1. nagrada: Kotliček sejma LOV, pisno priznanje za člane ekipe in praktične nagrade; 2. nagrada: pisno priznanje za člane ekipe in praktične nagrade; 3. nagrada: pisno priznanje za člane ekipe in praktične nagrade. Največja nagrada za vse sodelujoče pa bo seveda nepozaben okus uspešne prireditve, odlične hrane, izbranega vina in prešernega druženja.
(ob)