Nogomet in vino

Vinska reprezentanca Slovenije : Weinelf
Maribor, stadion v Ljudskem vrtu, 22. maja 2009 ob 18. uriV Maribor 22. maja prihaja nemški Elf! Vinski Elf, pravzaprav. Po uvodni spomladanski tekmi slovenske nogometne reprezentance in pred njenimi odločilnimi jesenskimi boji bo stadion v mariborskem Ljudskem vrtu gostitelj še ene pomembne mednarodne nogometne tekme. 22. maja se bosta na njem spopadli reprezentanci vinarjev Slovenije in Nemčije, ki pa se ne bosta pomerili le v nogometu.

V okviru nogometne tekme bodo vinarji namreč organizirali tudi vinski dvoboj slovenskih in nemških belih vin.

Slovenski vinarji so se nogometno organizirali lani, ko so ustanovili svoje društvo in odigrali prvi dve tekmi. Nemški vinarji pod imenom Weinelf delujejo že štiri leta, v Maribor pa prihajajo po več pomembnih mednarodnih zmagah.

Nogometno srečanje Vinske reprezentance Slovenije in Weinelfa bo v Ljudskem vrtu 22. maja ob 18. uri. Vstop bo prost.

Miha Istenič, predsednik društva Vinska reprezentanca Slovenije: "To srečanje je za slovensko vinogradništvo-vinarstvo zelo pomembno, saj pričakujemo dober medijski odziv ne le pri nas, temveč tudi v Nemčiji, Avstriji, Italiji, Švici, kjer so vinarji prav tako nogometno povezani. Tako lahko posredno računamo tudi na dobro reklamiranje Slovenije, slovenskega turizma, gostinstva, predvsem pa štajerske prestolnice s svojo vinsko okolico."

Danilo Steyer, kapetan vinske reprezentance Slovenije: "Po dveh lanskih zmagah nas tokrat čaka najtežja preizkušnja, saj je Weinelf aktiven že štiri sezone. Čeprav ne bomo imeli posebnih skupnih priprav imamo odlično ekipo, ki bo dokazala, da ne znamo delati le dobrih vin, temveč zabijati tudi gole. Še bolj pomembna od rezultata pa je, seveda, mednarodna promocija slovenskih vin in Maribora."