Medalji za A+ belo in rdeče iz Kleti Goriška Brda

A+ belo 2006 in A+ rdeče 2005 sta na britanskem ocenjevanju Decanter World Wine Awards (DWWA) prejeli srebrno in bronasto medaljo.
Gre za pomembno priznanje na uglednem tekmovanju, kjer so vzorci ocenjevani glede na regijo in cenovni razred, kar nagradam daje še posebno težo, saj predstavljajo učinkovito podporo prodaji. Na mednarodnem trgu so zahteve visoke in izstopajoča vina niso več izjema, ampak že pravilo; ključna pa je konsistenca v kvaliteti. Medalji v razredu superpremium vin sta lep uspeh, ki dopolnjuje niz priznanj vinom Vinske kleti Goriška Brda.

Vini A+ izražata ťesenco Goriških brdŤ. A+ belo je zvrst rebule, chardonnaya in pikolita – ekspresija sončnih leg Goriških brd. A+ rdeči pa je brezkompromisni izbor cabernet sauvignona, merlota in cabernet franca – izraz harmonije arom in žametne dozorelosti.

Značilnost vsakega dobrega vina je, da je pritegne ljubitelja, najvišji cilj pa, da ga očara. In vini A+ puščata vsakogar brez besed, je bil nad medaljami navdušen Darinko Ribolica, enolog Vinske kleti Goriška Brda.