Mladi gostinsko turistični kader uspešen

Dijaki SŠGT Radenci odlično poznajo tuje jezike.IZVRSTNI DOSEŽKI DIJAKOV V ZNANJU TUJIH JEZIKOV

Ko gre za tuje jezike (in ne le slednje) je bilo letošnje leto za dijake in mentorje na Srednji šoli za gostinstvo in turizem (SŠGT) Radenci zelo uspešno. Dijaki so se namreč udeležili različnih tekmovanj iz znanja tujih jezikov in dosegli odlične rezultate v državnem merilu. Za vse dijake – tekmovalce, ki so dosegli vidnejše rezultate, je zato ravnateljica Janja Prašnikar Neuvirt pripravila poseben sprejem in jim podelila knjižne nagrade.

„Naj omenimo samo najvidnejše rezultate: Na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru je bilo državno tekmovanje iz nemščine za slovenske srednješolce Našo šolo je zastopala dijakinja Karin Žižek, iz 2.Tc-razreda, pod mentorstvom Jožice Lukač. Karin se je odlično odrezala že na šolskem tekmovanju in si s tem pridobila pravico do udeležbe na državnem tekmovanju, kjer je osvojila zlato priznanje. Potem je na Gimnaziji Murska Sobota potekalo regijsko tekmovanje iz angleškega jezika za dijake 3. letnikov srednjih šol. Udeležilo se ga je 11 dijakov iz naše šole, ki so dosegli odlične rezultate. Dva dijaka sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki je bilo v Ljubljani. Kristjan Sovič je osvojil srebrno priznanje, Petra Baranja pa zlato priznanje in absolutno 2. mesto v svoji kategoriji. Njena mentorica je Irena Dresler“, poudarja ravnateljica Janja Prašnikar Neuvirt.

Tako ravnateljica, kot mentorice pa so bile izjemno zadovoljne z dosežki, ki so jih dijakinje in dijaki radenske šole dosegli na SŠGT Ljubljana, kjer je potekalo državno tekmovanje vseh šol za gostinstvo in turizem v Sloveniji v znanju angleškega in nemškega jezika. SŠGT Radenci so zastopali pri angleščini: Petra Baranja, Jožek Sraka, Kristjan Sovič, Luka Žnidarič, Ana Muhič (vsi 3.Tb) in Sandra Turner (3.Tc) (mentorica: Irena Dresler), pri nemščini: Manuela Trajber in Polonca Lorbek (3.Ta), mentorica Jožica Lukač; Tea Flisar in Tine Stajnko (3.Tb), mentorica Vida Pelc Bajković, ter Gašper Eršte in Niko Kocbek (1.PT), mentorica Melita Vučak Horvat. Vsi tekmovalci so se odlično odrezali, najbolj pa izstopajo: Petra Baranja, absolutno 1. mesto in zlato priznanje v kategoriji ANG1, turistični tehnik; Gašper Eršte, 1. mesto in zlato priznanje v kategoriji NEM1, gostinski tehnik in gastronomija; Manuela Trajber, 2. mesto in srebrno priznanje v kategoriji NEM1, gostinski tehnik in gastronomija; Niko Kocbek, 3. mesto in bronasto priznanje v kategoriji NEM1, gostinski tehnik in gastronomija; Tine Stajnko, 2. mesto in srebrno priznanje v kategoriji NEM1, turistični tehnik, ter Polonca Lorbek, 2. mesto in srebrno priznanje v kategoriji NEM2, gostinski tehnik in gastronomija.

„Vsako leto znova ugotavljamo, da je znanje tujih jezikov zelo pomembno. Tega se zavedajo tudi naši dijaki in se z veseljem udeležujejo različnih tekmovanj. Na ta način ponesejo ime naše šole po vsej Sloveniji, s svojimi uspehi pa potrjujejo, da smo na pravi poti“, poudarjata mentorici Irena Dresler in Jožica Lukač.
Besedilo: (ob)