Sin Dani bo nadaljeval mamine aktivnosti!Ob 20-letnici gostinstva e novi dejavnosti: frizerstvo in masaa
V navzočnosti več deset poslovnih partnerjev in drugih gostov je pred dnevi, po mnenju mnogih najbolja restavracija v Gornji Radgoni in okolici Restavracija M, svečano obeleila lep in okrogel jubilej 20. letnico obstoja in uspenega delovanja. Na slovesnosti, kjer ni manjkalo izvrstnih kulinaričnih dobrot, in kjer je radgonska penina tekla v potokih, sta za prijetno vzduje e posebej poskrbela domača pevka Ingrid Müller ter večni mladenič Alfi Nipič.
Ugledna pomurska gostinka, ki je sicer znana po vsej Sloveniji, seveda pa tudi na drugi strani reke Mure, v sosednji Avstriji, Majda mid, opravlja zasebno gostinsko dejavnost, kot samostojna podjetnica e od leta 1988. Pred tem je bila zaposlena v Zdraviliču Radenska Radenci na vodilnih in vodstvenih delih (ef strebe, vodja nabave, komercialist), zadnja dva mandata (8 let ) v takratni Radenski pa je bila direktorica hotela Grozd v Gornji Radgoni. Pred dobrimi dvajsetimi leti (1988) pa se je odločila za samostojno gostinsko dejavnost.
Pridobljeno znanje in e takratno veliko priljubljenost med gosti hotela Grozd, je s pridom izkoristila v gostinstvu in zelo hitro uspela, saj je po tirih letih najemnitva v blinjih Črenjevcih (leta 1992) odprla lastno restavracijo na sedanji lokaciji ob glavni cesti Maribor – Murska Sobota, na Partizanski ulici v Gornji Radgoni, kjer lahko sprejme 150 gostov v restavraciji in baru ter 50 gostov na terasi. Zaposlenih ima devet delavcev gostinske stroke, v svoji restavraciji pa je omogočila prakso najmanj petdesetim učencem iz srednjih gostinskih ol, zlasti iz SGT Radenci. V svoji restavraciji ima poudarek na domačih jedeh iz pomurskega in tajerskega okolja ter ribjih in divjačinskih specialitetah.
Gostinka Majda mid se s sinom Danijelom, ki jo bo mimogrede kmalu nasledil, in drugimi zaposlenimi udeleuje tudi raznih tekmovanj z gostinskega področja doma in v tujini. V Sloveniji je bila stalna udeleenka gostinsko turističnih zborov, v sosednji Avstriji pa se udeleuje vsako leto razstave kulinarike v Bad Gleichenbergu in Warmbad Villchzu. Pred nekaj leti pa je v sklopu Ministrstva za drobno gospodarstvo in turizem sodelovala na promociji slovenskega turizma v Budimpeti na Madarskem. Bilo pa je tudi veliko drugih nastopov, tekmovanj, priznanj ipd. Poleg v svojih prostorih, pa kolektiv restavracije M kadarkoli in kjerkoli lahko pripravi ketering za neomejeno tevilo gostov. Tudi zaradi tega, predvsem pa prizadevnega dela skozi vseh 20 let, so Majda mid osebno ter tudi njen kolektiv, prejeli veliko nagrad in priznanj. V obrazloitvi za zadnji visoki priznanji Obrtno podjetnike zbornice Slovenije, ki jih je prejela za kakovost gostinske ponudbe za jubileje poslovanja, je med drugim tudi zapisano, da je Majda mid e od vsega začetka zasebnega opravljanja dejavnosti zelo aktivna tudi v organih Območne obrtno-podjetnike zbornice Gornja Radgona. Tako je bila en mandat člana nadzornega odbora OOZ Gornja Radgona, dva mandata član upravnega odbora OOZ Gornja Radgona ter tri mandate predsednica sekcije gostincev pri OOZ Gornja Radgona. Prav tako je zelo aktivna v okviru Turistične zveze Pomurja, kjer sodeluje pri predstavitvi turistične ponudbe celotne regije.
Da pa Majda mid ni od muh potrjuje e eno priznanje, ki ga je prejela pred nedavnim. Za uspeen nastop na 50. Svetovnem kongresu FIJET, s pogostitvijo Okusiti Slovenijo, ki je v drugi polovici oktobra letos potekala na Ljubljanskem gradu. Dodati pa tudi kae, da podjetna Majda mid pred nedavnim presenetila mnoge, ko je svoji dejavnost gostinstva, dodala e novo storitveno dejavnost; Tik ob Restavraciji M je namreč odprla e modni frizerski ter masani salon, ki ga bo kmalu najverjetneje vodila snaha Lidija. Na slovesnosti so namreč prvič uradno oznanili, da bo Majda kmalu postala tača, in s tem počasi tudi babica, kar ji je menda ena največjih elja…
Besedilo in foto: O.B.