Špricar festival

Razglašamo ťšpricar sezonoŤ, ki bo trajala od prvega poletnega dne (21.6.) do Martinovega (11.11.).
S tem pa vpeljujemo tudi nove oblike čaščenja te štajerske vinske posebnosti v slovenski prostor. S festivalom želimo v obliki različnih kulturnih, izobraževalnih in družabnih dogodkov povzdigniti status in kulturo špricarja tako v množičnem smislu, kot tudi v slovenski gastronomski ponudbi. Špricar festival želimo razviti v štajerski strateški integralni turistični proizvod, ki bo v obliki večjih in manjših dogodkov povezoval umetnike, vinarje in mesarje oz. mesno prehrambeno industrijo. Znotraj Špricar festivala se bodo odvijali različni dogodki na atraktivnih lokacijah, tako na Štajerskem, kot po Sloveniji in v prihodnjih letih tudi v tujini. Špricar festival bo inovativni integralni turistični proizvod ter promocijski medij štajerske kulture. Na prvem dogodku v okviru Špricar festivala smo v Park hotelu Ptuj (1513) potovali skozi glasbeno zgodovino popa z vrhunskim glasbenikom Tomom Baaronom.

Špricar festival je kulturni, izobraževalni in turistični projekt ptujskega podjetja Tovarna tradicij s partnerji (Musicolors, Baaron – International music entertainment, Zavod SloVino, Park hotel Ptuj (1513), Vinoteka Nova), k sodelovanju pa bodo vabljeni tudi štajerski vinarji in mesarji ter različni umetniki.

dr. Aleš Gačnik