Festival kulinarike in vina v Kranjski Gori

Kranjska Gora bo od 9. do 11. julija 2009 preplavljena z gurmanskimi dišavami in kulinaričnimi navdušenci.
V podjetju Hit Alpinea namreč pripravljajo prvi Festival kulinarike in vina, kjer se bo predstavilo 25 vinarjev iz vse Slovenije, kuharske delavnice pa bodo vodili najboljši slovenski priznani kuharski mojstri. Kulinarične delavnice bodo organizirane tako za starše in otroke, z izdelavo največjega štruklja pa ne bodo samo podirali rekordov, pač pa sredstva namenili v dobrodelne lokalne namene.

Kranjska Gora bo v tem tednu, od četrtka 9. julija do sobote, 11. julija 2009 v znamenju kulinaričnih dobrot in vinskih užitkov. Kulinarično ponudbo bodo na kulinarični tržnici sestavljale kulinarične specialitete in posebnosti vseh slovenskih regij. Kar 25 slovenskih vinarjev iz sedmih slovenskih regij pa bo predstavljalo najboljše kapljice svojih vinorodnih okolišev ter vinorodne vzgoje.

V okviru Kranjskogorskega festivala kulinarike in vina bo organizirana tudi šola kuhanja ter degustacije kuharskih mojstrovin priznanih slovenskih kuharskih mojstrov. Svoje znanje in veščine kuhanja bodo predstavili tudi kuharska mojstrica Ana iz hiše Franko, kuharski mojster Eric iz podjetja Hit Alpinea ter kuharski mojster Janez Bratovž, lastnik in kuhar v restavraciji JB. Učenje o osnovah kuhanja bo namenjeno tudi otrokom na posebnih kulinaričnih delavnicah.

Zagotovo pa bodo otroci sodelovali tudi pri pripravi največjega štruklja, ki ga organizira Turistično društvo Fara, pri čemer bodo sredstva namenili v lokalne dobrodelne namene, saj bodo s sredstvi pomagali pri nakupu dvigala za invalidne osebe za svojega sovaščana.