Kranjska Gora bo od 9. do 11. julija 2009 preplavljena z gurmanskimi diavami in kulinaričnimi navduenci.
V podjetju Hit Alpinea namreč pripravljajo prvi Festival kulinarike in vina, kjer se bo predstavilo 25 vinarjev iz vse Slovenije, kuharske delavnice pa bodo vodili najbolji slovenski priznani kuharski mojstri. Kulinarične delavnice bodo organizirane tako za stare in otroke, z izdelavo največjega truklja pa ne bodo samo podirali rekordov, pač pa sredstva namenili v dobrodelne lokalne namene.
Kranjska Gora bo v tem tednu, od četrtka 9. julija do sobote, 11. julija 2009 v znamenju kulinaričnih dobrot in vinskih uitkov. Kulinarično ponudbo bodo na kulinarični trnici sestavljale kulinarične specialitete in posebnosti vseh slovenskih regij. Kar 25 slovenskih vinarjev iz sedmih slovenskih regij pa bo predstavljalo najbolje kapljice svojih vinorodnih okoliev ter vinorodne vzgoje.
V okviru Kranjskogorskega festivala kulinarike in vina bo organizirana tudi ola kuhanja ter degustacije kuharskih mojstrovin priznanih slovenskih kuharskih mojstrov. Svoje znanje in večine kuhanja bodo predstavili tudi kuharska mojstrica Ana iz hie Franko, kuharski mojster Eric iz podjetja Hit Alpinea ter kuharski mojster Janez Bratov, lastnik in kuhar v restavraciji JB. Učenje o osnovah kuhanja bo namenjeno tudi otrokom na posebnih kulinaričnih delavnicah.
Zagotovo pa bodo otroci sodelovali tudi pri pripravi največjega truklja, ki ga organizira Turistično drutvo Fara, pri čemer bodo sredstva namenili v lokalne dobrodelne namene, saj bodo s sredstvi pomagali pri nakupu dvigala za invalidne osebe za svojega sovačana.