Letošnji enološki dnevi za mlade so zaključeni

ENOLOŠKI DNEVI V SLOVENSKIH KONJICAH SO USPELI!
Kako mlade seznaniti s kulturnim pitjem vina, jih pritegniti k novim znanjem s področja enologije, obenem pa vpletati literaturo in jezikoslovje?

Enološki dnevi (Zeče – Slovenske Konjice, od 29. 7. 2009 do 1. 8. 2009)Na Enoloških dnevih so bila zajeta znanja s področja enologije, posebna pozornost pa je bila namenjena tudi kreativnosti v slovenskem jeziku tako na ravni javnega nastopanja kot tudi na ravni literarnega jezika.

Z različnimi vsebinami, problemsko zastavljenimi predavanji in kreativnim delom so se udeleženci seznanili z dvema področjema – enologijo in slovenskim jezikom v širšem pomenu.

Enološki dnevi so bili za vse udeležence brezplačni in so zajemali strokovna predavanja, delavnice, ekskurzijo in praktično izvedbo nekaterih vsebin. Sodelovalo je več predavateljev različnih strok (vinogradništvo, enologija, jezikoslovje, javno nastopanje), likovni in kulturni ustvarjalci.
Udeleženci so bili navdušeni nad strokovnimi predavanji, ustvarjalnimi delavnicami in samo organizacijo. Najbolj pa jih je navdušila celodnevna strokovna ekskurzija, ko so si ogledali novo vinsko klet podjetja Zlati grič, Žičko kartuzijo, v peninski kleti Zlatega griča so se z degustacijo Vina Slovenije sprehodili po vinogradih Slovenije, pri Vinogradništvu Celcer pa tudi vršičkali v vinogradu.
Udeleženci so na koncu izvedli degustacijo za starše, goste in sponzorje, med katerimi velja izpostaviti Občino Slovenske Konjice. In zagotovili, da se jeseni srečamo na trgatvi.

Enološki dnevi 2009 so potekali v Zrečah in Slovenskih Konjicah, od 29. 7. 2009 do 1. 8. 2009.

ORGANIZATOR IN ODGOVORNI NOSILEC DEJAVNOSTI:
Kulturno in izobraževalno društvo KELIH, Ključarovci 66, 9242 Križevci pri Ljutomeru
Informacije: mag. Tjaša Kos, tel. 041 357 520 ali e-pošta: drustvo.kelih@gmail.com