Vinakoper – izjemna bera medalj za odlična rdeča vina

Klet Vinakoper je na najstarejšem svetovnem vinskem ocenjevanju v Ljubljani slavila naziv prvaka vinorodnega okoliša, tri zlate medalje in dve srebrni. Na mednarodnem ocenjevanju vin v Gornji Radgoni je bila prav tako več kot uspešna – osvojila je naziv šampiona za suho rdeče vino, prvaka vinsko turistične ceste, dve veliki zlati medalji, pet zlatih in tri srebrne.
S številnimi medaljami utrjuje in širi sloves Slovenije kot vinske dežele.

Poletni čas je v vinarski dejavnosti v znamenju pomembnih mednarodnih ocenjevanj. Na obeh slovenskih mednarodnih ocenjevanjih, ki se odvijata v tem obdobju, so bila vina iz kleti Vinakoper izjemno dobro ocenjena.

Z ljubljanskega vinskega ocenjevanja je klet Vinakoper odnesla naziv slovenskega prvaka vinorodnega okoliša z vinom Capo D Istria Refošk 2005. Poleg omenjenega zlatega prvaka je klet bogatejša še za 3 zlate medalje, ki so si jih prislužila vina Capo D Istria Refošk 2005, Capo D Istria Cabernet Sauvignon 2004 in Capris Cabernet Shiraz 2006, ter 2 srebrni medalji za vina Capris Merlot 2005 in Capo D Istria Shiraz 2006.

Konec meseca julija pa so več kot odlični rezultati prišli iz Gornje Radgone. Na ocenjevanju Vino Slovenija, ki spada v sklop 47. Mednarodno kmetijsko – živilskega sejma AGRA, je Vinakoper žirijo prepričal s samimi priznanji. Prislužili so si Šampiona za suho rdeče vino Capris Merlot 2005 in pa prvaka vinsko turistične ceste za Refošk Capo D Istria 2006. Veliko zlato medaljo sta prejela Refošk Capo D Istria 2006 in Capris Merlot 2005. Z zlato medaljo pa so bila ocenjena vina Cabernet Sauvignon Capo D Istria 2003, Capris Cabernet-Shiraz 2006, Capris Cabernet Sauvignon 2006, Capris Refošk 2007 in Refošk 2008. Srebro pa je bilo podeljeno penečemu vinu Capris methode charmat, Refošku Rex Fuscus 2008, Capris Malvaziji 2006.

Iztok Klenar, glavni enolog kleti Vinakoper: ťZgodovinski vinogradi Vinakoper, iz katerih prihajajo nagrajena vina, so v najboljši kondiciji, to potrjujejo tudi domača ocenjevanja. Veliko razmišljamo o potencialu tega okoliša, o ljubiteljih naših vin, njihovih željah, odnosu med kakovostjo in ceno. Vsa prejeta odličja kažejo prednosti izvrstne pozicije Slovenske Istre, bogato vinogradniško znanje in prepletanje tradicionalne ter moderne tehnologije v kleti. Na steklenici je naše ime, v njej pa naša zgodba. In to zgodbo nadaljujemo.Ť

Dodatne informacije Vinakoper d.o.o., Marija Kerkez, tel. 05 663 01 15, e-pošta: komerciala@vinakoper.si