Srečanje članov sekcije vinskih svetovalcev v Gornji radgoni

45 vinskih svetovalcev sommelierjev, članov sekcije pri Društvu gostinskih delavcev, se je v ponedeljek 31. avgusta zbralo na tradicionalnem srečanju na sejmu Agra v Gornji Radgoni.
Prvi del srečanja je potekal v Vinskem hramu Pomurskega sejma, kjer so zbrani že v dopoldanskem času izvedli delovno pokušino. Izbirali so sommelierjem najbolj všečno vino sorte sauvignon.

Opoldne so v svoje vrste sprejeli dva nova častna člana ter poskrbeli za slavnostno podelitev diplom novi generaciji sommeleirjev prve stopnje. Za častnega člana sta bila proglašena Anton Magdič, bivši predsednik sekcije in Katarina Kobal, Vinska kraljica Slovenije za leto 2009.

Popoldanski program je bil namenjen obisku kleti Radgonske gorice d.d. in ogledu sejma Agra. Vodeno so si ogledali tri kleti družbe Radgonske gorice ter sejemski ogled začeli s sprejemom na razstavnem prostoru Zavoda SloVino.

Pester strokoven in družaben progam so sommelierji sklenili z prepričanjem, da se naslednje leto ponovno srečajo v Gornji Radgoni.

Pokrovitelji srečanja so bili: Pomurski sejem d.d., Radgonske gorice d.d. in Zavod SloVino.