Bliža se 19. Miklavževa trgatev

SVETI MIKLAVŽ BO LETOS TRGAL V ČREŠNJEVCIH
Medtem ko so že septembra in oktobra končali z normalno, ter novembra s pozno in predikatno trgatvijo, ko so natrgali in odkupili velike količine grozdja ter napolnili okoli 2,5 milijona litrov izjemno kakovostne vinske kapljice, bodo v podjetju Radgonske gorice d.d. v petek (4.12.) imeli še predzadnje dejanje v svojih vinogradih.
V navzočnosti številnih gostov, prijateljev in poslovnih partnerjev, bodo namreč na svečan način opravili tradicionalno 19. Miklavževo trgatev, ki bo, kot vse kaže, potekala v kar pomladni idili in v sončnem vremenu, ko se mraz v radgonsko kapelskih goricah niti ponoči ne spušča pod ničlo. Zato tokratna Miklavževa trgatev ne bo "ledena", kajti za ledeno vino bi morala temperatura zraka biti kar nekaj dni pod minus pet. Kljub temu pa bo vse skupaj zanesljivo minilo v dobrem in veselem vzdušju. Tudi letos, ko je zaradi velike vročine in suše bilo potrebno grozdje bistveno hitreje potrgati kot prejšnja leta, so namreč v svojem vinogradu v Črešnjevcih pustili nekaj grozdja na trsih, ki so ga s posebnimi mrežami zaščitili od ptičev in srn.

Omenjena trgatev, ob kateri bo potekalo tudi posebno družabno srečanje s pogostitvijo prijateljev in poslovnih partnerjev bo sicer samo ena iz serije posebnih, ki jih v zadnjem času pripravljajo in so že uveljavljene na območju Radgonsko – kapelskih goric. Tukaj kaže omeniti Martinovo, Matevževo, ledeno trgatev pri nekaterih vinogradnikih, Lucijino trgatev pri Kupljenu, Božično trgatev, Štefanovo nočno trgatev, Silvestrovo trgatev, Svečnično trgatev v podjetju Radgonske gorice, pa še nekatere ledene in podobne trgatve, ki samo dopolnjujejo asortiman visoko kakovostnih vin s tega območja.
(ob)