Hotel Štrk

V Polani so odprl družinski hotel Štrk, ki bo gotovo popestril turistično ponudbo Pomurja; V dveh mesecih delovanja v hotelu bivali gostje iz kar 29 držav z vseh celin;
PRIHODNOST POMURJA JE V TURIZMU IN GOSTINSTVU

Lovenjakov dvor poleg gostinskih storitev poslej ponuja tudi hotelske sobe s 55 ležišči, notranji bazen, jacuzzi s termalno vodo, zunanja in notranja otroška igrala, ribnik, mali živalski vrt in mnoge možnosti preživljanja prostega časa v Pomurju.

V vasici Polana, streljaj od Murske Sobote v smeri Goričkega, so tudi urado odprli II. fazo hotela Štrk s štirimi zvezdicami, ki spada v ponudbo že znanega „Lovenjakovega dvora“. Kot je znano je Družba R.S.V.S (iz Skupine Roto) pred petimi leti kupila znamenito gostilno Lovenjak in od takrat so načrtno skrbeli za dvigovanje gostinske in turistične ponudbe, ki so jo lani nadgradili s I. fazo hotela.

Celotna investicija v vrednosti 1,2 milijone evra je bila končana v rekordnem času šestih mesecev, od februarja do poletja letos. Družba pa na trgu ponujajo svoje zmogljivosti pod sloganom "doživite Prekmurje", saj gostom nudijo ne le prenočišča in prehrano, ampak jim organizirajo tudi številne izlete. Prvi del hotela, ki so ga odprli lani, je prestižen in namenjen poslovnim gostom, drugi del hotela pa odlikuje domačnost, ki je bodo veseli vsi izletniki; vseh 55 postelj v 25 sobah je opremljenih na tradicionalen način. Da so vsi objekt urejeni in opremljenih na zares visokem nivoju in etnološko prepoznavni, je poskrbel z nasveti priznani slovenski etnolog dr. Janez Bogataj.

Ob otvoritvi nove turistične ponudbe Pomurja, ki je pravzaprav prihodnost in paradni konj regije, sta spregovorila direktor podjetja Roto in predsednik Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, Štefan Pavlinjek ter direktorica podjetja R.S.V.S. Olga Belec, ki je med drugim dejala, da so boljši od drugih, ker imajo individualni pristop do vsakega gosta in se ne gredo masovnega turizma, ampak unikatnega. Struktura njihovih gostov, ki jih pričakujejo pa so individualni domači in tuji gostje, ki imajo radi drugačnost; pari, ki želijo presenečenja; družine z otroki, poslovni gostje ter tudi upokojenci. Med gosti pa sta med drugimi bila tudi ambasador Unicefa in letošnji Ježkov nagrajenec Lado Leskovar, ter dr. Darja Radič z Ministrstva za gospodarstvo, ki je v svojem govoru poudarila, da je država v zadnjem letu s pomočjo evropskih sredstev pomagala uresničiti čez 100 velikih projektov s področja izgradnje turistične infrastruktur, ki so dali 8 tisoč novih postelj in 2 tisoč novih delovnih mest.

Po gradnji in otvoritvi novega hotela pa je na vrsti dvig kakovosti in uspešno trženje, so poudarjali gostitelji. Prepoznavni znak hotela Štrk so štorklje, saj na dimniku gostilne že od nekdaj gnezdijo štorklje, zato upajo, da se bodo njihovi gostje vračali kot štorklje. Z novim hotelom pa se Pomurci še bolj umeščajo na svetovni zemljevid turizma „Začetne prenočitvene kapacitete smo nadgradili v hotel **** superoir za skupno 55 gostov. Hotel ima poleg prijetno opremljenih in prostornih dvoposteljnih sob tudi dve prestižni suiti, welness center z bazenom in restavracijo v pristnem prekmurskem stilu. Investicija v vrednosti 1,2 milijona evrov predstavlja za skupino Roto nove možnosti razvoja turistčne dejavnosti in pomembno dopolnitev turistične ponudbe v regiji. Lovenjakov dvor z razširjenimi kapacitetami daje novo vsebino pomurskemu turizmu. Nov hotelski kompleks je zasnovan v harmoniji prekmurske kulturne dediščine in sodobnega načina bivanja, ki sta jo hišni arhitekt Štefan Pavlinjek v sodelovanju s priznanim etnologom prof. dr. Janezom Bogatajem vnesla v objekt. Visoka formalna ocena 4 zvezdice superior hotelu zagotavljajo, da bo lahko sledil osnovnemu cilju in poslanstvu turizma, to so zadovoljni gosti, katerim Lovenjakov dvor ne bo samo objekt in mesto za spanje ter prehranjevanje“, pravi Olga Belec, saj nudijo dodatne (tudi adrenalinske) aktivnosti, kot so:
Kolesarjenje – pomurske kolesarske poti; Polet s toplozračnim balonom; Ogled Pomurja s helikopterjem; Panoramska vožnja s kočijo po Prekmurju; Jahanje konj ali ponijev; Možnost lova in ribolova; Vožnja skozi Prekmurje z boggi-jem; Paintball, Airsoft in Lokostrelstvo; Spust po reki Muri s kajaki in kanuji ipd.

Hotel Štrk, kot rečeno lahko nudi gostoljubnost 55 gostom v 25 sodobno opremljenih sobah, ki imajo: CATV, mini bar, sef, sušilec za lase, masažna kad ali masažna tuš kabina, klima, priključek za internet, balkon ali terasa. Aktivnemu načinu preživljanja počitnic je namenjen welnes center z bazenom, jakuzijem s termalno vodo, fitnesom, čudovita okolica pa nudi številne možnosti za nepozabne sprehode ali kolesarske izlete. Gostom nudijo tudi široko paleto dodatnih aktivnosti, nekatere izmed njih so celo ekskluzivne v Pomurju. Vse to celovito zaokroža gostinsko ponudbo Lovenjakovega dvora, hkrati pa je tudi pomembna dopolnitev gostinstva in turizma v regiji. Hotel se odlikuje po individualnem pristopu do vsakega gosta in unikatnim turizmom. Pričakujejo raznovrstno strukturo gostov, od individualnih, ki imajo radi drugačnost, pare, ki si želijo presenečenja, upokojence, do poslovnih gostov. Nekaj sob ali parov sosednjih sob je posebej prirejenih družinam z otroci.

„Pomurski gospodarstveniki gostimo številne tuje poslovne partnerje, katere je prav zaradi tovrstne turistične ponudbe veliko lažje privabiti na poslovni obisk. Tako smo v hotelu Štrk samo v preteklih dveh mesecih gostili poslovneže iz 29 držav, med njimi na primer tudi iz Amerike, Združenih Arabskih Emiratov in Hongkonga“, pravi Olga Belec, ki dodaja: „Štorklje po viktorijanskem izročilu prinašajo dobre novice in blaginjo. Prepričani smo, da bo dopolnitev dolgoletne gostinske dejavnosti z hotelsko pripomogla tudi k prepoznavnosti Slovenije v svetu in ohranila ter poudarila edinstvenost pomurske regije“.
Besedilo in foto: (O.B.)