Poroka med hrano in vini treh vinarjev v restavraciji Cicconia

V Restavracija Cicconia bo razvajal priznani kuharski mojster in kulinarik Matjaž Pozderec, večer bo podkrepljen z izvrstno izbrano kapljico in strežbo vinskih svetovalcev. Udeležite se dogodka in doživite poroko med hrano in vinom.

SLOW FOOD OMIZJE V RESTAVRACIJI CICONIA, Z NAMI KUHARSKI MOJSTER MATJAŽ POZDEREC.

1. HOD
Stoje ob prihodu grižljajček – finger

Lososov tatar na opečeni brusketi
Marinirana svinjska ribica s slivovo redukcijo v mini princeski

2. HOD
Poširani file škarpene z zeliščno tapenado in avokadovim mousom

3. HOD-HLADNA PREDJED
Kokošja žolca v kozarcu s prepeličjim jajčkom

4. HOD-JUHA
Bučni kapučino z garnelo in bučnim oljem

5. HOD-TOPLA PREDJED
Ajdov hlebček s priželjcem v peneči paprični omaki

6. HOD-TOPLA PREDJED
Goveji rep z ješprenčkom, pršutom v mrežici in popečenim travižanom

7. HOD
Goveje zorjene z zelenjavno omakico na kremni polenti in sotiranim fižolom.

8. HOD
Račja prsa z orehovo skorjico v omaki s pravo čokolado, glazirano pomarančo in pehtranovim štrukljem

9. HOD
Čokoladni duo z jagodnim kulijem in praženimi lešniki

Pri vsakem hodu bo postrežena izbrana kapljica, ta večer gostujejo izbrani vinarji in sicer Radgonska klet, Hiša penin Frangež in hiša dišečega tramina Steyer.

Strežba vin je z vinskimi svetovalci.
Število mest omejeno na 20 sedežev.

Cena jedilnika je 60 evrov.

Kulinarik Matija Pozderec in Ciconia d.o.o.